Trabzonspor 10.hafta karşılaşmalarının en önemli maçında Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.Trabzonspor bulunduğu yere göre bu karşılaşmadan mutlaka galip gelmesi gerekiyordu.

Ersun Yanal'la yollar ayrılmış,Trabzonspor tam anlamı ile dibe vurmuştu. Bu karşılaşma ölüm kalım meselesine dönüşmüştü. Rıza Hoca malatyaspor maçında gereken etkiyi yapamamıştı. Acaba Galatasaray karşılaşması nasıl galibiyetle bitecekti!.

Uğur ve Durica savunmanın göbeğinde oynadılar. M. Akbaş ve Pereira savunmanın iki beki olarak bütün maç boyunca az hatalarla görev yaptılar. Onazi için bir paragraf açmak istiyorum. Maçın en yararlı adamı olarak sahada basmadık yer bırakmadı. Geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Ersun Hocamın kulakları cınlasın. Satış listesine koyduğu Onazı iyi ki hiç bir kulüp tarafından istenmedi de satılamadı.

Yine savunmanın önünde yer alan Okay yokuşlu'da Onazi'den geri kalmadı. Galatasaray karşılaşmasında en az hatalı pas oranıyla maçı bitirdi. Olcay sağ tarafta, Bero sol tarafta ve yine maçın önemli futbolculardan Yusuf Yazıcı santrafor arkasında en iyi maçlarından birini oynadı. N'Doye Trabzonspor'un zorunlu santraforu olarak yer aldı. Burak sakat. Rodallega kart cezalısı olarak N'Doye yer açtılar. Trabzonspor bu karşılaşmaya beklenen oyuncu kadrosuyla çıktı. Orta sahayı kalabalık tutup Galatasaray'a pas yapacak alan bırakmayacak, orta sahasını hataya zorlayacak, hemde oyununu bozacaktı. Bu oyun şekli maç sonuna kadar devam etti. Galatasaray hırslı ve çok koşan Trabzonspor karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Galatasaray'ın en golcü ismi Gomis oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bayağı eleştirdiğim Durica ve Uğur en az hatayla oyunu bitirdiler. Olcay geçen yılın en iyi transferlerindedi. Bu yıl Olcay'a bir şeyler oldu. Sinirliliğini bir türlü üzerinden atamıyor. Derdi nedir bilemem. Ama Trabzonspor'a zarar veriyor. Feghouli gaza gelip Olcay'ı itip yere düşürmese vah Trabzonspor'un haline. Sayın Başkan bir gün önce Divan Kurulu toplantısına gelmemişti. Maçta da yoktu. Neden bu önemli toplantı ve maçta yoktu. Bir açıklaması olur diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz. Trabzonspor bu karşılaşmadan galip gelerek aldığı 3 puanın öteside Başkan'ını da şimdilik kurtarmış oldu.Ligin düzeni bu maçın Trabzonspor tarafından bileğinin hakkıyla kazanılmasıyla bozuldu.Üst sıralarda puanlar birbirine yakınlaşmış oldu. Taraftara bir kez daha teşekkür ediyorum. Rıza Hoca yerine bir saniye bile oturmadan maçı kenardan yönetti. Bir alkış da hocama gönderiyorum...