Milli maç arasından sonra her takım gibi lige dönen Trabzonspor’da, yönetim kurulunun boksta dünya şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli için yapmış olduğu kutlama töreni hem Trabzon adına hem de ülke adına hepimizi sevindirdi. Güzel bir törendi.

Artık bizler gibi taraftarlar da Trabzonspor’un sahaya çıkan ilk 11’i üzerinde fazla mütalaada bulunmuyorlar. İnandıkları bir gerçek var ki Trabzonspor elindeki kadro ile biranda öne geçer bir anda da golü yiyebilir. Lakin maç bitmez. Kalan dakikalarda tabelayı değiştiren mutlaka bir futbolcu sahneye çıkar.

Trabzonspor Sturridge ile golü buldu bulmasına da Gaziantep’in de hızlı futbolcuları uzun toplarla Bordo-Mavililer’i zorladı. Ancak bu anlarda her sporsever gibi bende anladım ki Sosa büyük bir futbolcu arkadaşlar. Oyunu baskı yediğimiz anlarda bir anda soğutup bir anda ritmini arttırarak ayağa kaldıran bir oyuncu.

14.dakikada Sörloth ile 2-0 yakaladık. Trabzonspor inanmış bir şekilde bu dakikalarda taraftarına şova hazırlanıyor izlenimini verdi.

İlk yarının bitimine kadar rakip takım Trabzonspor kalesine gelse de defans yerli yerinde rakibe gol pozisyonu vermedi. Orta alanda kaybettiğimiz paslardan ötürü defansımız baskı altında kalsa da hatta ikinci yarının hemen başından sonuna kadar bu baskıyı görse de Sosa’nın mükemmel golü her şeyi unutturdu. Trabzonspor 4-1 galip olmasına galipti. Bunlar futbolda olağan şeyler fakat dün akşam bütün takımlara bir mesaj vermiştir ki her geçen gün üstesine koyarak hedefine adım adım yaklaşarak ‘başaracağız’ demiştir. Keyif aldım emeği geçen herkese teşekkürler.