Toplumda sessizleşen veya öteki biri olmak zorunda kalan bir insanın altında hep acılar yatar. Bu insanlar aslında hep çevresinden yardım bekleyen insanlardır. Çevrenizde sessiz bir insan varsa ona değer verin ve “Sen neden bu kadar sessiz bir insansın?” gibi empati yoksunu, sadece konuşmak için konuşulan, basit ve saçma cümleler kurup onun yarasını daha fazla deşmeyin. Onu ortama dahil etmeye çalışın. Sessizlik hastalıktır, çünkü oda bir insan...

İnsanları birbirinden ayırmak yerine insana saygıyı göz önünde bulundurarak bir arada yaşayabilme konusunda çözümler üretmeli. Başkalarıyla birlik beraberliği koruyabilmek için adımlar atmalıyız. Sadece benim ve benim gibi düşünenlerin yaşam hakkı vardır diye düşünmek insanlık değil bencilliktir. Bencillik ise egonun göstergesidir, ego ise sırf kendini düşünür.

Bizler bencilliklerimizi, egolarımızı bir kenara bırakıp karşımızdaki insanla aramızdaki kırgınlıkları nasıl düzeltebiliriz diye düşünmeli ve ona göre davranmalıyız. Kardeşliğimizi bozacak duygu ve davranışlarımızı bir kenara bırakmayı öğrenmeliyiz. Kardeşliğimizi koruyacak yollar varsa bizler bunun için harekete geçmeliyiz. Aslında her şeyin çözümü o kadar basit ki. Dinlemeliyiz. Sorgulamalıyız. Niye? Neden? Niçin?

Eğer, efendilerinizin canını sıkarsanız, oyuna giremezsiniz. Hırsızlığa yatkın bir karakter değilseniz, başarılı olma şansınız yoktur bu oyunda. Faydacı insanın bu son geldiği noktada, yanılsamalar birbiri ardına sahneyi terk ediyor.

Benim umudum var ülkemin bu günleri de atlatacağına dair. Çünkü bizler yeri geldiğinde asla saygımızı ve sevgimizi kaybetmeden davranabilen ve çevremizdeki insanlar kırılmasın, huzurları bozulmasın diye kendini feda eden bir milletiz.

Çünkü bizler herkese sevgi ve saygı ile bakmasını biliriz.

Çay içilecek insan başka, kahve içilecek insan başka, dertleşecek insan başka, yola çıkılacak insan başkadır. Her şey her insanla yapılamaz!

“İnsan fark edilmez süsünden, kimi farksızdır koyun sürüsünden ama her gördüğün şekle kapılma; insan anlaşılmaz görüntüsünden.”

İnsan; bencil İnsan. Merhametsiz insan bir diğer insana yük, yükü hafifleten yoksa eğer; insanı farklı yapan affettikleri, güçlü yapan sabrettikleri, kendisi yapan vazgeçtikleridir.

Hayat zor değil insanlar zordur.