Trabzon’da hastanelerimiz bazı eksiklikleri olmasına rağmen hizmet vermeye çalışıyor.

Bazı sağlık çalışanları veya hastanede çalışan memurlar, hastalara veya yakınlarına kötü muamelede bulunabiliyor.

Tabii ki bu yanlış bir tutum. Olmaması gerekir. Savunulacak bir tarafı yok.

Ancak bazen sağlık çalışanları kadar hastalar ve hasta yakınları da kabahatli oluyor.

Geçtiğimiz günlerde bizzat şahit olduğum bir olayı paylaşmak isterim.

Soğuk algınlığı yüzünden Fatih Devlet Hastanesi’nin acil bölümüne gittim.

Acil ana baba günüydü. Muayene olmak için hastalar uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Sıra alırken bir adam gelerek memurdan öncelik istedi.

Ayakta duramadığını belirten hasta adam, ağır yaralanmalar için acil müdahale gerektiren kırmızı alanda hemen muayene olmak ve yatmak istedi.

Memurda hastaya tane tane ve gayet kibar cümlelerle bunun mümkün olmayacağını, ağır yaralanmalar ve hayati tehlikesi olan hastaların kırmızı alanda muayene olabileceğini aciliyet gerektirmeyen hastaların ise yeşil alanda muayene olabileceğini hatırlattı.

Hasta adam, ısrarla memur ile tartışmaya devam ederek hastanede huzursuzluk çıkarmaya devam etti. Diğer hastalar da adamın tavırlarından iyice rahatsız oldu.

İyi güzel de acil servise günlük binin üzerinde hasta gidiyor. Birçoğu ya soğuk algınlığı yüzünden ya da aciliyet gerektirmeyen bir hastalık yüzünden acil servise gidiyor.

Bu hastaların hepsi kırmızı ya da sarı alanlarda muayene olmaya kalkarsa durumu ağır olan hastalar nerede muayene olacak? Ölsünler mi?

Bu yüzden sadece sağlık çalışanlarına ve memurlara sürekli kabahat bulmak olmuyor. Bazen vatandaşlar da haksızlık yaparak hem sağlık çalışanlarını, hem hastane çalışanlarını hem de diğer hastaları mağdur ediyor.

Lütfen biraz daha sağduyulu ve anlayışlı olalım. Hastanelerde gereksiz yere kavga çıkarmayalım. Sabırlı olalım. Sağlık çalışanlarının işini gereksiz yere zorlaştırmayalım. Haklı olduğumuz konularda sonuna kadar direnelim fakat haksız olduğumuz konularda alttan almasını bilelim. Diğer hastaların hakkına da geçmeyelim.

DEĞİRMENDERE’YE ACİL ÇÖZÜM ŞART

Tatilcilerin de memleketlerine dönmesiyle birlikte şehrin hemen hemen her bölgesinde olduğu gibi Değirmendere’de de trafik keşmekeşi yaşanıyor.  

Her yıl çözülecek denen trafik çilesi maalesef çözülemiyor. Şehrin idarecileri çözüm üretmedikleri gibi öneride bulunan uzman ekibin fikirlerini kaale bile almıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Değirmendere’de trafiğin rahatlatılması için bir öneride bulunarak Maçka yolunun sahile alınması gerektiğini söylemişti.

Bunun içinde kavşağın altından sahile doğru bir yol yapılması önerisinde bulunmuştu. 

Gayet mantıklı bir öneri. Neden olmasın ki. Eğer bir riski yoksa doğru mühendislik çalışması ile bu proje hayata geçirilebilir.

Bu proje hayata geçirildiğinde ticari araçlar, direkt olarak sahil yoluna geçiş yapacak.

Böylece Değirmendere’de TIR’lar trafiğe kilitlenmesine sebebiyet vermeyecek.

Başta Karayolları olmak üzere Trabzon’un tüm yetkilileri bu öneriye burun kıvırmamalı.

En azından masaya yatırılmalı. Yapılabilirliği varsa değerlendirilmeli.

İşte size öneri, uzman ekip ile proje hazırlanıp artık daha fazla bekletilmeden Değirmendere trafiği bir an önce rahatlatılıp insanlara daha fazla çile çektirilmemeli.