Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, iyi niyetli olarak kış turizminin hareketlenmesi için çalışmaların ilgili kurumların iş birliğinde sürdürüldüğünü söyledi.

Böylece turizm sezonunun orta vadede 4-5 aydan 7-8 aya çıkması,  uzun vadede ise 12 aya yayılması hedeflendiğini dile getirdi Ayvazoğlu.

İyi de kış turizmine yönelik bu çalışmalar nasıl yürütülüyor? Ayvazoğlu keşke gerçekleştirilen çalışmaları biraz daha detaylı anlatsaydı.

Kış turizmine yönelik neler yapılıyor şehrimizde mesela?

Bildiğimiz Uzungöl’de ilk etapta bir teleferik projesinin yapılması planlanıyor. Bir de Şalpazarı’nda kış turizmine yönelik önümüzdeki yıllar içerisinde bazı projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Ancak Uzungöl’de yapılması planlanan kayak merkezi ile ilgili hiç ses seda yok.

Ayrıca şunu da hatırlatmakta fayda var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kış turizmine en uygun bölgelerden biri olan Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridonunun Geliştirilmesi” projesi kapsamında doğal olarak çalışmalarını yürütüyor.

Yani gerçekçi olmak gerekirse şehrimiz kış turizmi konusunda şimdilik öncelikli değildir.

Hal böyle olunca kış turizmine yönelik çalışmalar nasıl yürütülüyor?

Projelerimiz hazır mıdır? Bakanlığın önüne proje konulmuş mudur? Konulmuş ise Bakanlığın bu konudaki fikri ne olmuştur?

Kamuoyu bu konuda detaylı bilgi bekliyor.

‘Turizmi 12 aya yayma’ fikri çok güzel ama bunun söylemle olması mümkün değildir.

Kış turizminin gelişmesi ve turizmin 12 aya yayılması için uzman ekip ile birlikte el ele vererek şehrin tüm dinamiklerinin çalışmalar yürütmesi gerek.

Ayrıca kış turizmi alanlarının planlaması için bu alanda şehrimizde yetkin kişilerin sayısının yeterli olup olmadığı da bir tartışma konusudur.

Şehrimizde kış turizminin geliştirilmesi için önce alanında uzman ekibin bulunması gerekiyor.

Bu yüzden kış turizmi konusunda gerçekçi olmak gerekirse biz çok da iyimser bakamıyoruz.

Uzungöl’de teleferik projesine karşı değiliz hatta çoğu zaman yapılmasına da destek verdik; ancak son yıllarda onunla da yatar kalkar olduk.

Bir tek teleferik ile kış turizmi bahsetmek mümkün müdür?

Hem kış sporlarına hem de kayak merkezi için ciddi çalışmalar ortaya koymadığımız müddetçe şehrimizde kış turizmine yönelik daha çok uzun yıllar havanda su dövmeye devam ederiz.