Hristiyan alemi, Budist’e, Zerdüşt’e, Yezidiler’e veya herhangi bir erbab-ı din’e hep saygılıdır onlarla hiç problemi olmaz.  Fakat Müslüman’a ve İslam’a kesinlikle müsamahası yoktur. Sevmez üstelik saymazlar da. Peki gelelim bizim millete. Daha doğrusu milletimizdeki illetlerimize.

Onlar da kendilerince Müslüman’a oldum olasıya zıttırlar. Hristiyan’a, Budist’e, Zerdüştü’ye ve Ezidi’ye saygılıdırlar. Hatta bırakın bu din müntesiblerini, adamın biri kalkıp ta “Ben Ateistim” dese hemen ona da saygılarını arz ederler. Onlarda bir hata sadır olsa “Efendim biz her din ve inanca saygılıyız(!)” derler. Hümanist ve insancıl geçinirler.

Esasen dedikleri zahiren de doğru ve sevecen hattâ demokratik te gözükür. Fakat bizim millet’in illetleri Müslümanın en ufak hatasında “Güya da Müslümandır…falan filan”  der İslam’dan başlar, Müslümandan ve Hacı hoca’dan çıkarlar.

Yani Müslüman olmak ne zor zenaat Allah’ım. Adeta hiç dostu yok. Kendisi gibi güya Müslüman geçinenlerden yana dahi talihleri yaver gitmez. En ufak hatalarında tepelerine binerler. Hristiyan, Musevi vs Papaz veya Zangoçlarının her türlü hataları ne yazık ki bizdeki Müslüman(!) vatandaşlar tarafından “Lancipson” geçilir, dedik ya hoca efendiler maazallah en ufak hata yapmasın  derhal Pireleri Deve olur.

Ha, esasen iyi niyetle yapsalar doğru. Bravo,  Müslüman olmak gerçekten kolay değil. Etrafına saygılı, komşuna feragatli, çevrene faydalı ve vatandaşına hoş görülü olmalıdır.

İbadette de asla taviz verici olmamalıdır. Zaten onda da en ufak hatada “Güya da Müslüman” damgasını yer. E, Peki sorsanız ona sen nesin? Şey, ben de Müslümanım. Der demesine de acaba gerçekten İslâmiyet’in sevdasından mı, çevrenin murakabesinden mi çekinilip te Müslüman olduğunu söyler o da tartışılır. Tabii herkesin içini Allah bilir o da ayrı konu. Ben bir şey daha ekliyeyim Müslüma adına. Müslüman olmak kolay, zira bir kelime-i şehadet ettin mi oldun Müslüman.

Da, esas mesele Mü’min olmakta. Zaten Kuran-ı Kerim de böyle der. “Siz Müslüman oldunuz fakat Mümin olamadınız” Aradaki farkı da siz bulun, bilin, öğrenin. Şimdi konuyu bağlıyorum. Ey, Müslüman kardeşim. Sen hareketlerine çok dikkat et. Düşmanın çok, gözleyenin de çok ama ne yazık ki dostun yok.

O zaman ne et et kendi sahih ve saf dindaşına sahip çık, onu kırma onunla birlik ol. “Bölünmeyin yoksa yok olursunuz” sözünü de unutmayın. Etrafı görüyorsunuz elli Müslüman camisinde ibadetinde katlediliyor Türkiye’den başka hiçbir kimse de tık yok. Ha, bizim milletin illetlerinde de vaka tık yok ya neyse. İyi haftalar.