İslamiyet’ten önce Arabistan bir çöl ve orada oturan insanlarda vahşi bedevilerdi. Putperest idiler. Birçoğu putlara taparlardı. Çok ilkel bir hayat sürerlerdi. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömmek gibi korkunç adetleri vardı.

Arabistan bir yarım ada, bir yol üzerinde olmadığı için, ne büyük İskenderler ne Persler, ne Romalılar, Araplarla hiç uğraşmadığını tarihten bilmekteyiz.

Yukarıda saydığım devletler birçok kavimlerle savaştıkları halde Arapların yanından geçmemişlerdir.

Bu sebepten, İranlıların, Romalıların zulümleri Araplara bulaşmadı.

İşte böyle aciz zavallı olan Arap kavmine mürşitlik, rehberlik eden Hz. Muhammed getirdiği Kur'an-ı Kerim sayesinde birdenbire değişmiş tam bir medeniyete kavuşmuş 30 sene içinde şarkta Türkistan ve Hindistan, garpta İspanya olmak üzere akla hayret veren çok kudretli bir İslam devleti meydana getirmiştir.

Tarihe baktığımızda, ilimde, fende ve medeniyette son derece ilerlemişler.

O zamana kadar bilinmeyen bir çok şeyler keşfetmişler.

Yukarıda da belirttiğim gibi ilimde o kadar ileri gitmişlerdir ki papalar bile Endülüs üniversitelerinde okuyor,  dünyanın her tarafından koşup gelenler, bu üniversitelerde fen ve tıp tahsil ediyorlardı.

O zamanın Avrupası’ndan bahseden John W. Drapper gibi tarafsız bir tarihçi (Avrupa’nın manevi  inkişafı) isminde ki eserinde, o zaman ki Avrupalılar, tamamen barbardı.

Hristiyanlık onları barbarlıktan kurtaramamıştı.

Hristiyanlık başaramadığını yüce İslam dini başardı.

Başka bir yazar olan Thomas Carlye, yukarıda olan hakikatleri aynen kabul ettikten sonra, Araplara bir kahraman peygamber, onların çok iyi anlattıkları bir  kitap ile reislik etti.

O zaman İslam dini bir kıvılcım gibi parladı. Hindistan dan Granada’ya  kadar büyük bir dünya parçasını ateşledi.

Karanlık dünyayı nur içinde bıraktı) demektedir.

Lamantine gibi filozof, Hz. Muhammed için şöyle diyor.

Filozof, hatip, peygamber, kumandan, insan düşüncelerini sirhleyen, yeni hükümler koyan, muazzam bir İslam dini kuran zat .

İşte Hz. Peygamber budur.

Lamantine sözlerinin arkasında insanların büyüklüğünü ölçmek için kullanılan bütün mikyaslarla (ölçülerle) ölçülür.

Acaba ondan daha büyük bir insan var mıdır?

Olamaz!

Bir başka meşhur kişi olan Gibbon  (Roma imparatorluğunun çökmesi ve yıkılması) adlı eserinde, İslam dini ve Kur'an-ı Kerim hakkında şunları söylüyor; Kur'an-ı Kerim, Allah ü Tealanın birliğini ispat eden en büyük eserdir.

Amerikan astronomi mütehassisi Mıchael Hart . Adem A.S.’dan bugüne kadar gelen bütün büyük insanları birer birer tetkik ederek, bunların içinde yalnız yüz tanesini ayırmakta, bu yüz kişi arasından en büyüğü Hz.

Peygamber Muhammed A.S. göstermektedir.

Onun kudreti kendisine Allah'u teale tarafından vah yedildiğine inandığı muazzam eser Kur' an-ı Kerim den gelmektedir.