“Galatasaray’ı yenmek herkesin haddi değil. Sildik onlari sahadan.”

Hafta boyunca bu tür kelimelerle karşılaştık.

Ne güzel şehrimin insanlarının yüzünün gülmesi.

Önceki sabah dolmuşta bir muhabbete denk geldim. İki kişi sohbet ediyor. Konu tabi ki kolay tahmin edilebileceği şekilde Trabzonspor. Biri diğerine “Bu hafta sinirlenmeyeceğim. Valla Trabzonspor yenmiş hiç bir şey umurumda değil. Uzun zaman sonra da iyi bir uyku çektim.” Diğeri ise “Ya kardeşim ne top oynadı takım ama. Aynı eski günlerdeki gibi. Ezdik geçtik onları. Sildik sahadan Galatasaray’ı” diyor.

Sokağa çıkıyorsun herkes mutlu. İşte görmek istediğimiz tablo. Keşke hep böyle olsa. Trabzonspor’un bu şehrin kalbi, ruhu, yaşam kaynağı olduğunu bir kez daha gördük.

REKABET YAŞANACAK
Gelelim Galatasaray maçındaki takımın performansına; Çok güzel bir takım futbolu oynandı. Ne zamandır böyle coşkulu, istekli, rakibini bunaltan ve taraftarıyla bütünleşen bir takım görmemiştik. Her şey çok güzeldi.

Yeni transfer Nwakaeme’nin performansıysa muhteşemdi. Topsuz alanda gözükmese de top ayağındayken şiir gibiydi. 90 dakika forma giydiği ilk maçta olumlu izlenimler verdi. Uzun zaman sonra her hafta taraftarların dört gözle izlemek için sabırsızlanacağı bir futbolcu transfer edildi. Buna Ekuban da dahil olabilir. Sadece biraz zaman...

Geçen sezonun çok eleştirilen futbolcusu Sosa’yı da unutmayalım. Sahada basmadık yer bırakmadı. Her yerde vardı. Gol attırdı, savunmadan top çıkardı. Futbolda yapılması gereken her şeyi yaptı desek yanlış olmaz herhalde.

Bundan sonra Bordo-Mavili tamımda takımda büyük bir rekabete tanık olacağız. Çünkü Burak Yılmaz forma giyemez diyenler var. Ama ben aynı görüşte değilim. İyi bir Burak’ı kimse kolay kolay kesemez. Burak Trabzonspor’da her zaman forma bulur. Ama bu rekabet başarıyı da beraberinde getirecektir. Ayrıca Abdülkadir, Yusuf, Olcay, Ekuban, Amiri gibi oyuncular da bu rekabetin içerisinde olacaklar. Ünal hoca bu rekabette en iyi kimse ona forma verecektir.

Unutmadan; A Milli takımımızın yarın akşam Rusya ile Şenol Güneş Spor Komleksi’nde kritik bir randevusu var. Şimdi milli takımı destekleme zamanı.