İttifak bir taraftan pamuk ipliğine bağlı, bir taraftan yıkılmayacak kadar güçlü. Zira Ak Parti ve MHP birbirine çok muhtaç. Biri liderliğini, diğeri iktidarını korumak istiyor. 

Son dönemlerde çatışmalar- af yasası, Brunson, emekli yasası, belediye adayları, biraz fazlaydı. En son andımız ile doruğa çıktı. 

Danıştay’ın kararı ile ittifaklar arasında derin bir rüzgâr esti. Bir anda dolar %3’e kadar yükseldi. Bu durum esasında ne kadar kırılgan bir ekonomiye sahip olduğumuzu da gösteriyor. 

Halkın anlamakta zorlandığı husus, andımızın okunması MHP için bu kadar değerli ise neden şimdiye kadar bir dava açmadı veya önerge vermedi. MHP yerine Danıştay’a başvuru İyi Parti’den geldi.

Yani ittifak aslında kişiler arasında istekli ama tabanlara durumu açıklama işi araya girince hamleler değişiyor. CHP’de andımız için çok şey söyleyemedi, bir taraftan tarihine sahip çıkmak istiyor bir taraftan da sosyal demokrasi içinde kalmak istiyor. 

MHP’nin ittifak anlayışı kendine çok has. Hem içeride olayım hem dışarı da olayım. 
Bu kadar özgür koalisyon mümkün mü?
Önümüzdeki günlerde benzer krizlerin çıkma ihtimaline karşı kapalı bir koalisyon anlaşması yapmak zorunda kalacaklar gibi duruyor. Çünkü taraflar kaybetmeyi göze alamaz. 

Ana muhalefet iktidara hasret, İyi Parti’nin gözü MHP’nin tabanında. 

MHP bütçede nasıl bir oy kullanacak hepimiz göreceğiz. Bütçe en önemlisi, ortaklığı bütçe sarsmazsa başka bir şey zor sarsar.