Geçen haftaki Fenerbahçe karşısında iyi oyunla elde edilen zaferin daha da anlam kazanması için Kayserispor engeli kayıpsız geçilmesi gerekiyordu. Trabzonspor’un belki Kayserispor önünde  Fenerbahçe derbisindeki  coşkulu futbolu yoktu ama maçı her an lehine çevireceğine dair inadı vardı. Zaten galibiyetin habercisi değil midir inat etmek. Bordo-Mavililer yılmadı kazanmak için inat etti ve mükafatını 90 dakikanın sonunda gördü.

Trabzonspor’da bazı isimler silik görüntü sergiledi. Bunların başında hiç kuşkusuz Pereira geldi. Portekizli futbolcu bana göre Olcay Şahan’ın kurbanı oldu. İkilinin uyumsuzluğu Pereira’yı hücumda etkisizleştirdi. Halbuki Portekizli oyuncu Abdülkadir ile sağ kanatta tabiri caizse rakiplere nefes aldırmıyor, başlarını döndürüyordu. Nitekim Ünal Karaman geçte olsa Ekuban’ı Olcay’ın yerine oyuna alarak sihirli dokunuşunu yaptı.

Karaman bununla birlikte Sosa’yı daha fazla ofansta görünmesine Yusuf’un ise Kayserispor ceza yayı içerisinde etkin bir hale gelmesini sağladı. Dolayısıyla geçtiğimiz günlerde annesini toprağa veren Ekuban acısını içine gömerek Trabzonspor’un zafere ulaşmasındaki fitili ateşlerken, Amiri’nin de golü Karadeniz ekibi adına bal kaymağı oldu.

Ancak dün akşamın bana göre en iyisi hiç kuşkusuz Hüseyin Türkmen’di. Genç savunmacı sanki 40 yıldır Trabzonspor forması giyiyormuş gibi bir tecrübeye sahipti sanki.  20 yaşındaki futbolcunun ilk müdahalelerdeki yeteneği, mücadeleci kimliği, rakip forvet karşısındaki kararlı duruşu Hüseyin’i Trabzonspor için özel kılan bir kaç nedenden biriydi. Hüseyin iyi yolda ve böyle devam ederse hem o hem Trabzonspor hem de Türk futbolu kazanacak. Demem o ki iyiler her zaman kazanır. Sen şımarmadan, canını dişine takarak böyle oynamaya devam et. Trabzonspor uzun yıllar büyük sıkıntı çektiği stoper mevkiinde büyürsün ve bu camianın baş tacı olursun.

Sonuçta Trabzonspor zor deplasmandan 3 puan alarak zirveye umut ışığını yaktı. Bundan sonra ise o ışığın daha da aydınlığa dönüşmesi bu teknik kadro ve futbolcuların elinde. Siz böyle mücadele ettiğiniz sürece taraftar her zaman arkanızda itici güç olacaktır, hedefe emin adımlarla koşmanızı sağlayacaktır.