Her düzenin değişmez altın kuralıdır iyilerin hep kazandığı. Trabzonspor 9 haftadır iyi şeyler ortaya koyuyor,  iyi mücadele ediyor, iyi sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürmeyi başarıyor. Herkes için geçerlidir teknik kadrosu, futbolcusu ve taraftarı işini iyi yaptığı sürece başarılı sonuçlar Bordo-Mavililer için kaçınılmaz oluyor.

Kayseri maçın da olduğu gibi. Ünal Karaman ve oyuncuları dersine iyi çalışmış. İlk dakikalardan itibaren golü koklayan Bordo-Mavililer önce Sosa, sonra ise Yusuf Yazıcı ile üst üste bulduğu gollerle skor üstünlüğünü ele geçirdi. Ancak 2-0’lık skorun verdiği rehavet önce orta alandaki oyuncuları sonra ise savunma elemanlarını uyutunca Kayserispor cezayı kesti.

İlk yarıda Sosa’nın dışında sahada varlığını hissettiren bir oyuncuyu ne yazık ki göremedik. Özellikle bu yarıda kendisinden çok şey beklenen Nwakaeme etkili olamadı.  Abdülkadir Ömür ise topla buluştuğu anlarda olumlu işler ilk yarıda yapsa da devamlılığını sağlayamadı. Kayserispor’un ikinci golü ise Hosseini ve Hüseyin’in bakışları arasında gelmesi adam paylaşımındaki zaafı gözler önüne serdi. Neyse ki ortalıklarda görünmeyen Nwakaeme’nin akıl dolu pasında Kayseri cezası içerisinde hemen biten süper bücür Abdülkadir Ömür’ün şık golü Trabzonspor’un yaşadığı bir dakikalık şoktan kurtulmasını sağladı. Sonrasında ise Abdülkadir resitalini izledik. Süper bücürün Novak’a attırdığı gol sonrasında geceyi Trabzonspor için aydınlatan isim oldu.

Lille ve Manchester United gibi Avrupa devlerinin scoot ekipleri  izlediği Abdülkadir için eminim ki olumlu görüşlerle Trabzon’dan ayrılmıştır.

Sonuçta Trabzonspor Kayserispor’dan daha iyi işler ortaya koyarak istediğini almasını bildi. 3 yıl sonra Avrupa kupalarına adını yazdıran Bordo-Mavililer’i aslında bu durum kesmemeli. Şimdi önünde Konya ve en önemlisi Beşiktaş maçları var. Trabzonspor’un yeni hedefi 3. Sırayı elde ederek Avrupa Ligi gruplarına direk katılmak olmalı.