Bu tür iki ayaklı maçlarda ilk maç skoru önemlidir.  Elde edilen skor,  oynanacak ikinci maça ilişkin ilk onbirin  belirlenmesinde, oyun düşüncesini oluşturmada gerekçe olur. Ligin ilk  devresinin bitiminden sonra  oynanan ilk maçı 1-0 kaybeden Trabzonspor bu skor baskısı ile oyun alanına çıktı.

Gerek maçtan günler önce gerek maç öncesi konuşmalarında; hem  yöneticiler  hem de Rıza Çalımbay kupanın kendileri için çok önemli olduğunu sık sık dile getirmişti. Ama oyun başlangıcı ile maçın daha önemli olduğun kabul eden bir Konyaspor izledik.  Bir başka anlatım ile oyun alanında, maçı Trabzonspor’dan daha fazla isteyen bir Konyaspor vardı.

Maçın 24 dakikasında, Konyaspor’lu futbolcunun kendi yarı alanından attığı top ile Trabzonspor ceza alanında iki savunma elemanı “Hubacan-Uğur” arasında sıçramadan topa vurma becerisi gösteren Mehdi Borabya’nın indirdiği topu Trabzonspor kalesine gönderen  Ömer Ali bir bakıma  turu getiren golü atmış oldu.

Trabzonspor için yakın olabilecek Avrupa Kapısı bu maç ile kapandı.Umarım lig sıralaması ile Avrupa biletini bu gişeden  alabilir.

Ancak,ilk maç sonrası alınan 1-0 lık yenilgiyi bir takım oyunculara verilen izin ve sahaya sürülen ilkonbir ile ilişkilendirerek açıklamıştım.

Aslında  ilk maç ile turdan elenmişti. Burak ve Onur’a verilen izinler, Yusuf Yazıcı ve bazı ilkonbir oyuncuların kenarda tutulmasını argüman olarak belirtmiştim.

Şimdi izin bitti izindekiler dönebilir herhalde.Zaten Burak ikinci Konya maçında sahada olacağını basın toplantısında belirtti. Yani Burak,sakatlığının da geçtiğini kendi tanısı ile karar verebilmiş. Hoş geldin Burak !!