Trabzonspor 23.haftanın açılış maçında fırtına İzmir’in güzide kulüplerinden Göztepe ile karşılaştı. Bordo-Mavililer geçen haftaki  Alanya maçından farklı olarak Novak ve Abdülkadir Parmak  hamleleriyle başladı bu hafta maça.

Maçın  başlama düdüğüyle birlikte bu hamlelerin etkisi görüldü. Abdülkadir Parmak olağanüstü bir yetenek. Pek çok farklı mevkide kullanılabilmesi oyuna etkisini hemen gösterdi. Asistleri, golüyle maçın kaderini çizen oyuncu oldu adeta.

Sol bek Novak hem maç içindeki bindirmeleri hem de  defanstaki kusursuz kesiciliğiyle  göze battı. Bu öz güvenli futbolu önünde oynayan Nwakeme’yi de rahatlattı. İleride daha çok kalma imkanı bulan Nwakeme  yeteneklerini  sergiledi maç boyunca. Soğukkanlılığını, tek  paslarını  ve  rakip defansı bunaltan bindirmelerini  Novak arkasında oynadığı sürece çok daha fazla izleyeceğiz.

Ekuban’a ayrı bir parantez açmak lazım. Bence  Hüseyin ve Abdülkadir Parmak’la birlikte sahanın en iyisiydi. %84,6  pas isabeti ve 6.92  koşu mesafesiyle göze batan Ekuban defans-ofans hattını maç boyunca etkili kullandı.

Kamil Ahmet geçen haftadan farklı olarak tek pas oyununda başarılıydı. Ekuban ve Yusuf Yazıcı  yükünü hafifletince göze hoş gelen bir futbol oynadı. Bindirmeleri ve ortaları daha başarılıydı.

Bu maçın net olarak gösterdiği şu oldu ki  takımın asıl sistemi bu olmalı. Abdülkadir Parmak ve Ekuban  bu şekilde  orta saha-defans yükünü birlikte üstlenirlerse hem öndeki yığılma azalır hem de alan paylaşımının doğru  yapılması sağlanır.

Sosa  defans ve ön alan arasındaki pas trafiğinde ,Yusuf Yazıcı da önde oynadığı zaman oyunu kanatlara yaymada  ve  defansın arkasına  uzun toplar atıp Rodagella’yı pozisyona sokmakta daha başarılı.Önümüzdeki Ümraniye ve Kasımpaşa maçları bu sistemi oturtmak için bulunmaz fırsat.Ünal Hoca da  eminim bu sistemin oturması için ısrarcı olacaktır.

Bir diğer parantezi  de  taraftarından yönetimine  bizi en iyi şekilde  ağırlayan Göztepe  kulübüne açmak lazım. Anadolu’nun en büyük taraftar topluluğuna sahip kulüplerinden  biri olan bu güzide  kulübe misafirperverliklerinden ötürü  ne kadar teşekkür edilse azdır. Dilerim bir gün en yakınımızdaki  komşu illerimizle de bu saygı sevgi ortamını yakalamak mümkün olur. Unutulmasın ki Anadolu’nun en büyük çınarı Trabzonspor’dur. Bu büyüklüğün yankıları Anadolu’nun her yerinde. İzmir’ de, Ankara’da,Malatya’da,Ankara’da,Kayseri’de, Erzurum’da…. Dün de bugün de yarın da…