Kucka Trabzonspor'a hayırlı olsun dileklerimizi öncelikle belirtelim.

Trabzonspor, Milan’dan Slovak oyuncu Kucka'yı 5 milyon Eura'ya transfer ettiğini KAP'a bildirdi ve Slovak oyuncu Macaristan'da kampa dâhil oldu. Anlaşmaya göre Trabzonspor fesih bedeli olarak AC Milan kulübüne 5.000.000.- Euro ödeyecek. Peki Juraj Kucka ne kadar para alacak. Resmi açıklamalar da şöyle; 2017-2018 futbol sezonu için 2.250.00.- EUR garanti ücret.2018-2019 futbol sezonu için 2.250.000.- EUR garanti ücret.2019-2020 futbol sezonu için2.250.000.-EUR garanti üçret ödenecektir”

Slovak milli takımında oynadığı için ülkesine kaç kez gidecek. Kendi şahsi işleri için ne kadar izin kullanacak. Böylesine önemli bir futbolcu nasıl ağırlanacak. Kendisine tutulacak evin kira ödemesi kaç para olacak. Yani anlayacağınız 30 yaşında ki bir futbolcu için bayağı bir para ödenecek. Şöyle yuvarlak bir hesap yaptım. Ünlü oyuncu için üç yılda Milan kulübüne ve kendisine ödenecek Türk Lirası karşılığı 47.000.000.- TL.

Son mali, kongrede açıklanan borç miktarı 700 milyon TL!..

Sayın Usta Trabzon misafirperverliğinin en güzel örneğini vererek Kucka'yı özel bir uçakla Trabzon'a getirip imzayı attırıyor. Bir kez daha kendisini bu ünlü oyuncuyu Trabzonspor kadrosuna kattığı için teşekkür ediyorum. İmza töreninde Sayı Usta açıklamalarda bulunuyor, “Uzun zamandır takip ettiğimiz ve özellikle Trabzonspor'un ihtiyacı olan alanlar için belirlediğimiz oyunculardan birisiydi. Geçen yılın ikinci yarısında farklı performanımız olmuştu. Eksikliklerimizi görmüş devre arasında önemli oyuncular almıştık. Geçen sezonda orta sahada gördüğümüz eksiklikleri gidermek adına ihtiyacımızın önemli bir kısmını karşılayacak olan iyi bir futbolcu Kucka. Kucka'yı kendi ülkesinde ziyaret ettim. Trabzonspor'u uzun uzun konuştuk. Kucka'ya çok önemli teklifler vardı. Durica'ya çok teşekkür ederim katkılarından ötürü”

Vah zavallı Trabzonspor'um.

Milan yaşı 30'a gelen bir oyuncuları hemen elden çıkarıyor. Nasıl olsa alıcısı, pardon alıcılar çok. Hemen alt yapıdan yetişen oyucuları bir üste yollayarak neredeyse bedavaya, gönderdiği oyuncuların yerine monte ediyor. Biz de ballandıra ballandıra bu ünlü oyuncuları yere göğe sığdıramıyoruz.

Geçen yıl formasını giydiği Milan'da Serie A'da 30 maç oynayan oyuncunun 3 gol ve 2 asisti var.

Beşiktaş aynı kadroyu muhafaza edip, yeni takviyelerle sezona hazırlanıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray da yeni oyuncularla takımlarını destekliyorlar. Kayseri, Bahçeşehir, Alanyaspor ve diğer takımlar yaptıkları transferlerle lige bomba gibi hazırlanıyorlar. Türkiye olmuş yabancı oyuncuların tercih ettiği futbol cenneti. İki maç oyna yat gel Osman misali bir futbol ülkesi.

Kucka hoş geldin.

Seni yeni sezonda özlemle bekliyoruz.

Başkanım sana özel uçakla gidiyor ama Trabzon’da kapı komşusu olan Yusuf Erdoğan'a bir türlü gidemiyor, ulaşamıyor. Kulakların çınlasın İhsan kardeşım. Hakikaten söylediklerin birer birer doğru çıkıyor. Hani söyledin ya “inşallah tersi çıkar” diye.

Bu gidişle biraz zor görünüyor...