Hakemin başlama düdüğüyle birlikte ne olduğunu anlamadan kalesinde büyük bir tehlike atlattı Trabzonspor.İşte o an Trabzonspor için dakikaların nasıl çileli geçeceğinin habercisiydi.
Çünkü henüz 12.saniyede Vedat Muric’in Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyon ister istemez Bordo-Mavili oyuncuları tedirgin etti.Çünkü karşısında taraftarının desteğini arkasına
almış saldırgan bir Fener vardı.
Bordo-Mavili oyuncuların gereksiz panik halleri, adam paylaşımındaki acemiliğin Trabzonspor kalesinde önemli tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Savunmanınarkasına her atılan top Uğurcan ile Fenerbahçeli oyuncular ile göz göze gelmesine yetti . Allah’tan gününde bir Uğurcan vardı da maçın erken kopmasına müsaade etmedi. Tabii ki burada sadece Hüseyin Türkmen ve Hosseine’ye suç bulmuyorum.Orta alanda elini kolunu sağlayarak gelen Fenerbahçe’ye dur diyecek ne yazık ki Bordo-Mavili takımda oyuncu yoktu. Abdülkadir Parmak belki de sezonun en kötü
oyununu sergiledi. Sahada kayboldu gitti.Demek ki kötü bir Abdülkadir’in Trabzonspor orta sahasında nasıl bir handikap yarattığını daha iyi anlayabiliyoruz. İşte elini kolunu sallayarak gelen Fener Rodriguesile golü buldu.
Bu gol Trabzonsporlu oyuncuları bir anlamda kendine getirdi.Daha cesur bir şekilde rakip kale önünde kendini gösteren Karadeniz ekibi Ekuban ile skoru dengeye getirmesine getirdi,öne geçecek bir fırsatları da tepti.Eğer Bordo-Mavililer öne geçebilseydi Fenerbahçe oyundan kopup dağılabilirdi. Çünkü kırılgan bir ekibe sahip ev sahibi ekip. Ancak şunu belirtmekte fayda var ki.
Abdülkadir Ömür’ü Trabzonspor çok aradı.Neden diyecek olursanız, çünkü kanatta bütün yük Nwakaeme’nin üzerine bindi.Ne yalan söyleyeyim Trabzonspor her atağa kalktığında Nijeryalı oyuncuya topu aktarmalarını hep istedim. Çünkü Fenerbahçe kalesine direk inebilen bir Nwakaeme sahada vardı. Maçın adamı tartışılmasız Uğurcan Çakır’dı. Genç file bekçisi dün gözümde iki kat daha büyüdü.Trabzonspor gerçekten önündeki 5 yılını iyi bir kaleci kazanarak kurtardı diyebilirim.Kalesinde soğuk kanlı kalışı pozisyonları iyi süzüşü ile Fenerbahçe’nin 8 net pozisyonunu
kurtarmasını bildi. Bence en çok alkışı Uğurcan hak ediyor. Fırat Aydınus Trabzonspor’un buz gibi penaltısını vermezken vasat bir maç yönetti.
Sonuçta Trabzonspor kısa sürede yoğun bir maç trafiğinden çıktı. Düşünebiliyor musunuz bitkin, yorgun bir takım ilk iki haftada 6 puan alan Fenerbahçe karşısında canını dişine takarak mücadele etti. Yılmadı,yıkılmadı. Yorgun savaşçılar başı dik bir şekilde Kadıköy’den ayrıldı. Eğer böyle bir yorgunlukta şampiyon adayı gösterilen Fenerbahçe’den puan alabiliyorsan gelecek aydınlıktır. Ben biraz daha ileri giderek zirve ateşi bana göre  Kadıköy’de yanmıştır.