Bu sezon yerlerde sürünen, acıların takımı kimliğine bürünen Fenerbahçe’yi böyle yakalamışsan gereğini yapacaksın. Gözünün yaşına bakmayacaksın, yılların hesabını kapatacaksın.

Dün akşam Trabzonspor’un bu anlamda eline bir çok kez fırsat geçti. Maça hızlı bir giriş yapan Trabzonspor önce Rodallega ile önemli bir fırsattan yararlanamadı, sonrasında Abdülkadir ve Yusuf ikilisinin ders kitaplarına konu olacak şekilde gelen harika golle öne geçti. Nedense Trabzonspor’un derbi maçlardaki en büyük handikabı ve hastalığı öne geçtikten sonra anlamsız bir şekilde geriye yaslanması oluyor.

Beşiktaş maçını aklıma getirdi dün akşam ki Fenerbahçe derbisi. Düşünebiliyor musunuz Trabzonspor’un kalesine gelmekte aciz bir Fenerbahçe karşısında geriye yaslanıp kontra atakla gol bulma düşüncesi bana göre yanlışların en büyüğü oldu. Bu şekilde mücadele ederseniz rakibi cesaretlendirirsiniz. Bu durum yürümekte bile aciz bir Fenerbahçe’nin kuru bir baskı Bordo-Mavili ekip üzerinde oluşturmasına neden oldu. Trabzonspor’un çok şey beklediği Nwakaeme’nin ortalıkta gözükmemesi, gol dışında gerekli etki ve tepkiyi gösteremeyen Yusuf Yazıcı’nın oyun anlamında beklentilerin üzerine çıkamaması, orta alanda Sosa’yı bir anlamda yalnızlaştırdı. Arjantinli oyuncu orta alanın yükünü bir başına çekti. Zaman zaman Abdülkadir Parmak ona yardımcı olsa da Sosa’nın daha fazla verimli olmasını sağlayamadı. Rodallega’nın da maçtaki uyur gezer vaziyeti Trabzonspor adına şansızlıktı.

Karadeniz ekibinin ikinci yarıdaki görüntüsü flu değildi. Her şey apaçık ortada olmasına rağmen Ünal Karaman’ın takıma dinamizm kazandıracak değişikliklerde geç kalması Bordo-Mavili takımın kahır gecesine neden olan sadece birkaç gerçekten biriydi. Ama gerçek olan bir şey vardı ki hakem Cüneyt Çakır’ın yüreksizliğiydi. Topla hiç alakası olmadan Sosa’nın ayağını neredeyse kırmak için hamle yapan Saldodo’yu dışarı atamayan Çakır bir anlamda Fenerbahçe’ye kol kanat gerdi. Sen Sadık’ı atsan ne yazar. Sahada rengin zaten senin belliydi. Fenerbahçe tribünlerinin etkisi altında kalan Çakır o ki Fenerbahçe gol atmadan maçı dahi bitirmeyecek bir görüntü ortaya koydu. Yine bizi şaşırtmadı. Son saniye de yenilen gol galibiyet serisinin sona ermesi Trabzonspor taraftarları için kahır dolu bir gecenin yaşanmasına neden olabilir Fenerbahçe derbisi.

Fakat gecenin Trabzonspor için tek tesellisi ne oldu biliyor musunuz? Fenerbahçeliler’in ağlanacak hallerine gülmeleri. Koskoca camianın bir puana göbek atarak sevinmeleri. İşte bu hallere ezeli rakibini düşürdü Bordo-Mavililer. Her şeye rağmen büyüksün Trabzonsporum.