Sayın başkan, öncelikle dilerim bu inşaatın bani Büyükşehir Belediyesidir.

Zira, ne yazık ki gerçek sorumlusunu bulamadık. Her zaman olduğu gibi başımıza Trabzon’da bir taş düştüğünde hemen aklımıza siz geliyorsunuz.  Mesele şu; Forum AVM’den çıkışta Rize yolu üzerinde inşa edilmekte olan metal  üst geçit köprü güzel bir ihtiyaç.

Fakat karşıdaki mahalle sakinleri şöyle bir dilekte bulunurlar.

Şu köprünün ayağı Üniversite yoluna uzansa da yaşlısı, ihtiyaçlısı AVM’den veya o yoldan direkt olarak yürüyüp diğer yola ve caddeye çıksa, aşağılara inip o yolu dolaşmasa…? Hani, diyorlar; mümkünü yok mu? Bendeniz de gitti, baktım, ekte size bir resim çektim yani sanki insanlarımızın isteği mevcut  inşaat için fazla da bir zahmeti yok.

Zaman da geçmemiş, bilmem ne dersiniz, olmaması için geçerli bir sebep varsa…?

FINDIK…FINDIK FİYATLARI  DERKEN !
Uzun zamandır şu fındık fiyatları açıklanmayınca erkân-ı hükümet halkın bu ürünle geçinen kısmının bir hayli tepkisine maruz kaldı.

Bir taraftan 1.3 milyar TL lik cirosu olan Oltan Gıdanın, Doğu Karadeniz ve de Türkiye için fındık ihracat ve alım konusunda ki etkisi malum(idi). Fakat İtalyan Ferrero firmasına bir şekilde sattılar. Adamların kendi malı bize ne. Devlet malı olsa biz de tantana yapalım. Kaldı ki yapsak da ne yazar? “Niye sattılar?” meselesi ayrı bir muamma. Devamlı kâr eden, cirosu ortada, bölge halkına desteği, çalışanların ekmeği. Çalışanlar dedik de işten çıkarıldı veya tatile(!) yollandı denilen 300 kişi, o da ayrı bir konu.  Bir İtalyan Karadeniz halkının derdinden ne anlar ki,  sözde “Yüksek fiyat verecekler(!)” di, baş konu. Neyse ki  bugünlerde fındık fiyatları açıklandı. Vatandaş memnun, gayri memnun o da ayrı konu. Da…şu Ferrero firmasının eline bu bölgenin fındığı neden tutuşturuldu benim aklım almadı, o dahi ayrı bir konu. Bendeniz fındık alışverişinden pek anlamam, bu güne kadar da hiç ilgilenmedim, zira bu konuyu kendisine meslek edinmiş gazetecilik kariyerini bu konuya endekslemiş arkadaşlarımız da var. Fakat bu iş bu kadarla da bitmiyor. Fiyatlar bu güne kadar açıklanmayınca sıkıntıdan milletin midesine kramplar girdi. Dedikodu bu ya, birileri de üfledi “Abi, İtalyan Ferrero firması bu tesisi satın alırken hükümet fiyat işine karışmayacak(!) şartı koşmuş fiyatlar onun için açıklanmıyor” dendi. Ben araştırdım, sorguladım böyle bir şeyi teyit eden bilgiye ulaşamadım. Dün de fındık fiyatları açıklanınca bu iddia da askıda kaldı. Ha, rakamdan vatandaş memnun veya değil o da ayrı konu. Acaba İtalyan FERRERO Karadeniz’den Fındığı kaça alıp kaça satıyor? Makul bir fark var mı? Türkiye’de fındık güme mi gitti, bu da ayrı konu. “Bunu bu konuda uzman arkadaşlar bir araştırsın bakalım” derim.