2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı Spor Toto 1. Lig’in 25’inci haftasına dahil Karadeniz derbisinde gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 0-0’lık skorla tamamlandı.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Doğu Karadeniz derbi maçında lider Çaykur Rizespor ev sahibi ekip Samsunspor ile yine berabere kaldı.

Zira ligin ilk yarısında Rize’de oynanan ilk maç da 1-1’lik beraberlikle sonuçlanmıştı.

Yeşil-Mavililer, Samsun’dan 1 puanla dönerken, yine 46 puanla liderliğini sürdüren taraf oldu. Ve bu oluşuma Elazığ’a 3-0 yenilen Ümraniyespor ve Giresunspor’a 4-1 yenilen Gazişehir Gaziantep’in de büyük katkıları olduğunu da vurgulamak lazım.

Ev sahibi Samsunspor ise aldığı 1 puanla düşme hattına girmekten biraz olsun uzaklaşmış oldu.

Çarşamba günü de lig sonuncusu Gaziantepspor’u konuk edecek olan İbrahim Üzülmez’in öğrencilerinden bu maç için farklı galibiyet bekleniyor.

Anımsanacağı gibi Çaykur Rizespor, Hikmet Karaman döneminde bu rakibiyle 0-0 berabere kalarak 2 altın puandan mahrum kalmıştı.

Cumartesi günü de Boluspor’un konuğu olacak olan Yeşil-Mavililer, bu maçı da mutlaka kayıpsız geçmelidir. Üst üste alınacak iki galibiyet, şampiyonluk yolunda Çaykur Rizespor’a büyük avantaj sağlayacaktır.

Bu maçın hakemlerine gelince Serkan Çınar ve arkadaşları bana göre kötü bir yönetim göstermediler.

Ayrıca, Samsunspor beraberliğine en çok üzülen isimlerin başında da ünlü hoca Orhan Yazıcılar’ın minik torunu Şakir’in olduğunu da öğrendik.