Dünya bir illet virüsün istilasında kalırken, ekonomik olarak çöküntü yaşayan ülkemizin hazırlıksız yakalanması yönetimsel acıdan da kaosa sürüklenir görüntü veriyor. Tüm iktisat kuralları ve arz talep çöktü. Bu krizden çıkmamız biraz zor görünüyor. Sosyal hayatı yok etmek pahasına herkesin ürkütülüp evlerine hapsedilmesi yerine, sadece virüse karşı dirençsiz olabilecekleri bilgilendirilip kendilerini korumalarını sağlamak ve virüsü bağışıklık çemberine alarak yok etmek daha mantıklı olmaz mıydı?

Millete evde kal hayatta kal söylemleri çok doğru olsa da, halkı evde tutmanın yollarını ve hesabı çok iyi yapılmalıydı. Ekonomik gücü olmayan ülkemizin yöneticilerinin bunu yapması mümkün değildi. Ülkemizin önemli siyaset adamlarından Süleyman Demirel’in “Devletin mazereti olmaz. Gerekirse para basar, borç bulur ama mazlumun yanında yer alır. Bu yüzden bize devlet baba derler” ifadesi çok düşündürücüdür. Ancak, Büyük Şehir Belediyelerinin halkına yaptığı hizmetin karşısında ezilen iktidar, ne hikmetse bu yardımları durduruyor. Virüse rağmen büyük şehir belediyelerinin hizmeti karşısında bu halkı karpuz gibi ikiye böldüler. Yazıklar olsun!

Günlerce evde kalarak sosyal izolasyona dikkat etmeye çalışan halkımızı, ani bir kararla iki günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması tüm çalışmaları heba edilmesine neden oldu. İnşallah cehenneme odun taşımayız.

Yeni tip Korona virüs nedeniyle Bilim Kurulu’nun tam karantina isteğini, AKP’ li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reddettiğini söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Akşener, “Bilim insanlarına buradan çağrım var. Ne önerdiklerini millete, vatandaşlarla bizlerle paylaşmak mecburiyetindeler. Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar. Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı” dedi. Evet, Akşener’in haklılık payı olsa da, böylesine önemli bir sağlık olayında siyaset yapan yöneticiler dururken Bilim Kurulunun istifasını beklemek doğru değil. Zira Bilim Kurulu bağımsız ve otoritenin üstünde olmalıdır.

Ne yazık ki ülkemizde, becerisiz ve kin besleyen bir yönetimin elinde yaşar oluyoruz!