Trabzonspor zirveyi yakalama adına, Çaykur Rizespor ise kümede kalma adına maça başlarken, ilk 15 dakika gösterdi ki oyuna daha dirençli başlayan, geliştirdiği tehlikeli ataklarla gole yanaşan takım Rizespor’du.
Bu maçı izleyen her sporseverin ilk 15 dakikadan sonra akıllarından geçenler bu maçı zor bir maç olacağıydı ve de doğruydu.
Çünkü başa baş başlayan maçın ilerleyen dakikalarında Rizespor daha etkili geliyordu.
Bir maçta en az iki tane lider futbolcu yok ise handikabı da o kadar göze çarpıyordu. Bu mantığı destekleyen bir örnekse Hagi tek başına Galatasaray’ı başarıdan başarıya taşıdığıdır. Demek
istediğim bazı kesimlerin öncelerden beğenmediği Sosa’nın yokluğu bir kayıp olarak sahada kendini gösteriyordu.

Trabzonspor kadrosuna bakıldığında sahadaki futbolcuların en büyük avantajı takım oyunu, yardımlaşma ve de kazanma arzularının üst seviyede oluşuydu. Bence bugün sahada sırıtan bir futbolcu Kamil Ahmet Çörekçi görünürken, tüm futbolcular ellerinden geleni yaptılar. Abi profilinde de iki tane daha futbolcumuz sahada olsaydı Trabzonspor bu oyunu ilk devrede forse ederdi. Akabinde Trabzonspor Abdülkadir ile golü bulduğunda sahada yine de atak geliştirme mücadelesi içinde olan Rizespor vardı. 40. dakikada Rizespor ataklarını sıklaştırınca, geldikçe de gelirken, pozisyon versek de Yusuf Yazıcı’nın mükemmel vuruşunu
kaleci önledi. Rizespor’un kadrosuna bakıldığında 4-5 futbolcu vardı ki yaşlarına ve fizik yapılarına göre oyunu yönlendirebileceği yeteneğe sahip futbolcular olarak bir avantajdı.
İlk yarıyı endişelerle de olsa 1- 0 önde kapattıktan sonra ikinci yarı başlar başlamaz oyunu Trabzonspor sahasına yıkmak için kanatları iyi kullanabilen Rizespor, belli bir süre orta alanda belli bir
dirençle karşılaşmayınca daha fazla gelen takım oldu.

Trabzonspor belki de bu sezonun en zor maçını oynuyordu. Ama her şeye rağmen oyun disiplininden kopmadan, birden bire genç kadrosuyla Rizespor’un direncini kırmayı başardı.Ardı ardına attığı gollerle Rizespor’u bu zor maçta mağlup etmesini başardı. Daha doğrusu bu maçın en büyük özelliği bu kadroyla, eksiklere rağmen ortaya koyulan kazanma arzusuydu.
Olmadı Abdülkadir Parmak. Yakışmadı.Henüz daha genç bir futbolcusun,genç bir kardeşimizsin. Formanın ağırlığına dikkat et. Şuana kadar da bilmeniz lazımdı. Futbol oyna, ileriye bak. Budavranışlar hoş davranışlar değildir.
Tebrikler arkadaşlar...