Her türlü sorununa çare arayan Trabzonspor, Göztepe maçına başlarken bilinmesi lazımdır ki Trabzonspor’un fikstüründeki yerinden daha önemli bir gerçek vardır. O da Bordo-Mavili kulübün mali portresidir.

Maçın geneline bakıldığında kadrodaki tertibiyle Ünal hoca elindeki kadronun en verimlisini sahaya sürmüştür. Daha doğrusu bu kadronun bundan daha ideali yoktur. İlk yarı denk bir mücadele içerisinde geçti. Zaman zaman iki takım da birbirlerine üstünlük sağlama adına iki kale önünde görülseler de birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Trabzonspor oyuna daha kontrollü başlayarak rakibini hataya zorlarken üstü üstüne yakaladığı pozisyonları gole çeviremese de Göztepe’den bir adım daha önde kazanma arzusuna sahip takımdı.

Göztepe’ye bakıldığında orta alanda hızlı çıkışlarla Trabzonspor kalesinde pozisyon bulmaktan geri kalmadı. Ancak Bordo-Mavililer golü bulunca, golden sonra ev sahipi ekip beraberliği yakalasa da ilk defa Trabzonspor oyundan kopmadan yediği penaltı golünün handikapını yaşamadan, daha doğrusu oyundan düşmeden maçı 3-1 ile forse ederken bir önemli olayı da Abdülkadir Parmak’ın kumaşını gözle görülebilir şekilde ortaya koymasıydı.

Yeniden varolmak yeniden takım bütünlüğünü sağlamak bu ligde o kadar da kolay bir şey değilken bu maçla beraber Trabzonspor Avrupa kupaları için hedefini büyütmüştür. Başta da söylediğim gibi Trabzonspor’u zorlayacak tek olay mali portredir.

Kazanmak güzel bir şey. Tebrikler arkadaşlar.