Alınan 3-1’lik galibiyetin ardından Trabzonspor ligde 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek kaybetmemeyi öğrenmiş oldu. İlk golü yemesine rağmen oyundan kopmadı ve skoru lehine çevirmesini bildi. Akhisar’da çok sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Düşme potasında bir takımla karşılaşmak kolay değildir. Keza Akhisar maça dirençli başladı. 

İlk devre ile ikinci devre tamamen bir birinden bağımsızdı. Trabzonspor oyunu iyice domine etmesini bildi. Bordo-Mavililer  özellikle de ikinci yarıda  rakipten daha üstün, daha etkili, pas yapan, savunmada hata yapmayan iyi kontra çıkan bir  görüntüdeydi. Ve bu Trabzonspor haklı olarak 3 puanı aldı. 

Trabzonspor’un ilk yarıdaki oyununun  sezonun ilk devresinden farkı ,mücadelesiydi. Sonuca gidemeyen, atağı sonlandıramayan, bal yapamayan arı gibi bir haldeydi. Ancak ikinci yarıda yapılan N’Doye değişikliği takımı önde tutmaya yetti. 

İkinci yarıda skoru eşitleyen ve ardından penaltı golüyle öne geçen Trabzonspor ,bundan sonra özgüvenini yükselterek mücadele etti. 

Trabzonspor’un kazanmayı alışkanlık haline getirmesi gelecek maçlar adına en önemli faktörlerin başında geliyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından 38 puanla 5.sıraya gelindi. Sezon sonuna kadar bu istikrarla devam edildiği taktirde Avrupa Kupalarına gitme ihtimali de  kuvvetli olur.