Yılların hasreti nihayet sona eriyor. Kemalpaşa artık ilçe oluyor. Bizatihi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından Kemalpaşa'nın ilçe olacağına dönük kesin mesaj çıktı.

Zaten ilçe olma vasfına çoktan sahip olan Kemalpaşa beldesi bunu çoktan hakediyordu. Fakat siyasi talepler adresine varacak şekilde yereldeki siyasetçiler tarafından istendik ölçüde bir talebe dönüştürülemediğinden bu süreç çok gecikti. Nihayeti küçük küçük talepler birikerek büyük bir talep haline geldikten sonra Kemalpaşa artık ilçe olarak tescillenecek.

Bir beldenin ilçe olması başta kaymakamlık olmak üzere devletin diğer kurumları ve polis teşkilatını o yerde bulundurması demektir.Tabi bu kurumlara yeni çalışanların alınacak olması istihdam noktasında da Kemalpaşalıya büyük katkı sağlayacak.

Yıllar evvel Kemalpaşa'nın ilçe olması için bende bir kaç yazı yazmıştım. Öyle anlaşılıyorki bizim yazdıklarımız da 'çorbada tuzumuz olsun' cinsinden bir katkıydı. Bu talep yazılarımızın devlette karşılık bulması az da olsa bizi de sevindirdi.

Kemalpaşa çok özel konuma sahip bir yerdir. Çay hasadının karadenizde ilk başladığı yerdir. Arazi bakımından ta Köprücü Köyü'ne kadar dayanan düzlüklere sahiptir. Yeni yerleşim yerleri oluşturma noktasına imkanlar barındırmaktadır. Bütün bu koşulları göze aldığımızda Kemalpaşa'nın ilçe yapılması son derece isabetli olmuştur. Hele Güreşen Köyü ile Cefuka Dağı üstünden sağlanacak yol ağı ile hem güneye doğru hem de sarpa doğru büyük bir nufüs alanını hinterlandında tutmaktadır.Bu yönüyle de Kemalpaşa'nın ilçe olması elzemli,nihayeti gerçekleşti.

Kemalpaşanın ilçe olmasında belediye başkanı Ergül Akçiçek'in siyaset ayrımı yapmadan ortaya koyduğu girişkenliğin büyük önemi vardır.Ayrıca Sedat Külünk'ün ta öteden beri siyasi arenada bu konuyu dillendirmesinin de etkisi yatsınamaz

Kemalpaşa sahilini korumuş olmasıyla,balıkçı barınağının varlığıyla denizlede bütünleşmiş bir yerdir.Sahil ilçelerinde böylesine sahilini muhafaza etmiş belkide tek yerdir. İlçe olduktan sonra Kemlapaşa bu avantajlarını iyi kullandığında turizm açısından bir patlama yapabilme potansiyeli taşımaktadır.

Kemalpaşa'nın ana geçim kaynağı bilindiği üzere çaydır.Bir devlet fabrikası bir de özel fabrikanın bulunduğu bir ilçe olarak biirkaç özel fabrikayla daha buluşması öngörülebilir.Şayet bu nevi adımlar atıldığına Kemalpaşa'da işsizlik oranı da hızla düşer.

Kemalpaşa Sarp'a dört kilometre Hopaya ise on dört kilometre uzaklığına bir konumda yer almaktadır Kemalpaşa'nın ilçe olmasıyla birlikte artık Kemalpaşa halkı kaymakamlıktaki işlerini kendi yerlerinde görebilecek,iş ve işlemleri daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.Kemalpaşa'nın bir de devlet hastahanesine kavuşması sağlanırsa sağlık açısından da büyük oranda kendi meselesini kendi içerisinde halledecek hale gelmesi isabetli olacaktır.

Herkes sevinsin, övünsün,alkışlasın, artık Kemalpaşa ilçe oldu.