Evet, dün Trabzonspor Konyaspor’a 4-3 mağlup oldu.

Bunu bir kenara bırakalım. Sadece devre arası bittikten sonraki transferlere bakalım.

Belki de Trabzonlu sporseverlerin hepsi karşı çıkmıştır, ben de karşı çıkmıştım. Lakin hatadan dönmek gerek.

Şunu demek istiyorum; ben Sturridge’nin ve de Obi Mikel’in alınmasına şiddetle karşıydım.

Evet, bu futbolcular dünya futbolunda önde olan oyunculardı, doğrudur. Madem alındılar sabır gösterdik. Lakin sonuçlarında Trabzonspor zirveyi çok ciddi şekilde zorlarken bir pandemi süreci ortaya girdi.

Sturridge 4 ay ceza aldığı için sözleşmesi feshedildi. Obi Mikel alınırken para verilmedi mi? verildi. Peki, yönetim bu futbolcuyu tutmak için hangi gayreti gösterdi. Sonuçlarında öyle anlar geldi ki her futbolcuya her mevkide ihtiyaç duyuldu. Onu da bir kenara bırakalım. Şampiyonluğa oynayan bir Trabzonspor elinde olan değerleri bıraktı yerine kimi aldı?

Yani biz hem ilk 11’i hem de kulübeyi şekillendiremedik. Sonucunda buralara geldik.

İşte Konyaspor maçı dünlerin toplamıydı. Yani yerli yerinde takım oyununu oynayan bir 11 sahaya süremedik.

Önceki gün Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu katılmış olduğu bir televizyon programında Trabzon’a Trabzon şehrine kara kartal misali ‘Artık ben yüksek tepelerden havalandım, 2021 yılında kendine güvenen arkadaşımız varsa buyursun gelsin’ imasında bulundu.

Mutlaka bulunur sayın başkan. Lakin Trabzonspor takımı tarihinde hiç bu kadar altı yedi kere şampiyonluk tepmemiştir. Hiçbir başkanda sahaya inip rakip takımın ayakçısını kovalamamıştır. Sen iyi yaptığını yorumlama, bırak ona taraftarlar ve bizler karar verelim.

Her iyi takımın hüviyeti sezon sonunda bozulur. Biz hüviyetimizi çok önceden kaybettik. Ligin düşme durumunda olan takımlarına karşı mahkum oynadık. Bir bakın ki sağa sola bir takımın teknik direktörü riske girmiş, genç futbolcuları kazanma uğruna alt yapının anatomisini federasyona ve de Türkiye Cumhuriyeti’ne göstermiştir.

Yani Trabzonspor kulübü alt yapısından yetiştirdiği futbolcularla örnek teşkil etmiştir. İş buradadır ki öyle olmuş böyle olmuş, yönetim teknik direktör Ünal Karaman ile bağları kopartmıştır. Önce Trabzonspor’un manevi kimliği bilinecek ki bir takımın teknik direktörü değişirken yardımcı hocaya hocaya takımı emanet etmeyecek.

Background derken belki de sayın başkan Ahmet Ağaoğlu ve de yönetimi ve de teknik kadrosu en güzelini yapmış olsa bile şampiyon olamamışsak herkesin kalbinde bir korku vardı. O korku gerçekleşti.

Hiçbir sporsever kardeşim üzülmesin. Sadece Trabzonspor kulübü siyasete alet olarak istemese bile boynu giyotinden kurtulmamıştır. Ve biz şampiyonluğu kaybettik. Lakin maneviyatımız yerindedir.

Ben de eleştiririm Hüseyin hocayı lakin onun da kabahati yoktur.

Bir söz de Trabzonlulara; sezon başı durgun denizde yıldızlar pırıl pırılken siyasetin desteğini bir anlık arkasına almış olsalar bile lakin gemi limana yanaşmadı. Ama televizyonlardaki maçlarda bu örnek görülmüştür. Elveda Katya filminden hatırarla.