Türk milletinin en belirgin karakteri korkusuz olması ve savaşçı kimliğidir. Düşünün bundan bin yıl önce yeni bir coğrafyaya geliyorsun ve o coğrafyayı dünya kurulduğundan bugüne kainattaki bütün milletlerden uzun süre elinde tutup her metre karesiyle vatan yapıyorsun.

Hamasetle bir tahlil değil bizimkisi. Hakikat bütün ihtişamıyla ortada zaten.

Bu millet, gün geldi Hristiyan ümmetinin tümüne tek başına göğüs gerdi, gün geldi çağ kapadı çağ açtı, gün geldi yedi düvele yedi tokat atarak gönderdi.

Savaş meydanlarında bileğinin bükülmesi zor bir millet payesini alınca bu kez sinsi yollarla def edilmek istendi. Her şartı, her kartı gören Türk milletinin bu tavrı karşısında çoğu kez içeriden işgal edilmeye çalışıldı. Şartlar en olumsuz saatleri gösterse de hep kazanan bu büyük millet oldu.

Şimdi yine üstümüze ümmetin içinden ürettikleri teröristlerle geliyorlar. En son numune olarak kıçındaki dona kadar bu millete borçlu olan soydan sabıkalı Barzani öne sürüldü. Özerk bölge kazanımı kendine yetmiyormuş bu Yahudizade efendinin de bağımsız devlet kuracakmış.

Şayet Irak devleti bu azgın Yahudizade'yi dizginleyemezse tarihi kayıtlarla sabit iki Türkmen kentini topraklarımıza katmak ve Bahçeli'nin dediği gibi 82 ve 83. vilayetler olarak topraklarımıza eklemek farz olacak. Bu davranış Topal'ın dediği gibi bölge devletlerini kırmaz. Kendi toprağına sahip çıkıp oradaki Türk varlığını korumaktan aciz bir Irak merkezi devleti olursa biz o toprakları Yahudizade'ye peşkeş mi çekeceğiz? Ya toprağına mukayyet ol ya da tapusu bende olan topraklara ben mukayyet olurum demek hakkımız değil mi?

Herkes yanlış konuşur ama Bahçeli mesele Türk milletiyse herkesten daha vukufiyetli konuşur. Ne Rus'un ne Acem'in ne de Arap'ın kırılacağı zehabına kapılıp milli ülküsünü tehir eder.

Biz resesif davranırsak Yahudi de Amerikalı da oralarda at koşturur. Ulusal kafa Rus'un çıkarları istikametinde gidildiği zaman alkışlar, liberal kafa Batı çıkarları istikametine cevaz verir. Milli kafa ise sadece Türk milleti menfaatleri istikametinde risk alır, politika belirler.

Zaten özledik Kerkük'te gözleme ve yadlama çay içmeyi. Bir başka yazımızda da beş çeşit çay içilen Kerkük'teki bu güzel geleneğe değineceğiz.