Göğsümüzü gere gere keyif aldığımız oyunu ile, Türk futbolundaki duruşu ile, bu işin parayla değil de forma aşkı ve yürekle başarabileceğini göstermesiyle, genç oyuncuları vitrine çıkararak herkese örnek teşkil etmesiyle, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmasıyla Trabzonspor’la gurur duyulacak takımın modelini üstlenmişken lig bitiverdi. Fakat derin bir iz bırakarak sezonu kapattı Bordo-Mavililer. Hafızalara bir nevi kazındı. 2018-2019 sezonuna damgasını vurdu.

Varsın şampiyon olmasın önemli değil. Onca zorluğa ve engele rağmen herkesin gönlüne girebiliyorsanız bundan daha büyük başarı olabilir mi? Başta Ahmet Ağaoğlu yönetimi olmak üzere teknik kadro, futbolcusundan masörüne kadar herkesi kutlamak gerek. Çünkü alkışı fazlasıyla hak ediyorlar. Hepsi peşinden sürüklediği milyonlarca Trabzonspor taraftarlarını en iyi şekilde temsil etti. Başlarını artık yastığa huzurlu ve mutlu bir şekilde koyabilirler. Önemli olan şartsız koşulsuz takımının yanında olan, kalbi başarısı için çarpan taraftarlarının yüzünü güldürmek değil mi? İşte bunu başarmak her babayiğidin de harcı değildir.

Trabzonspor bu sezon çok dikenli yolda ilerledi. Acılar çekti, üzüntüyü dibine kadar yaşadı. Ama yılmadı, pes etmedi. Bir aile olmanın, birbirine kenetlenmenin gücüyle karanlığı yırtarak aydınlığa çıkacağı inancını hiç kaybetmedi. Mücadele etti, savaştı hep ayakta kaldı. Taraftarı da kendisine inandı, küsmedi, sırtını dönmedi. Her sezon ‘lig bitse de bu işkence sona erse’ diye söyleminde bulunmuyor muyduk?. Şimdilerde ise artık 4 veya 6 hafta daha olsa neler yapardık, sıralamada nerde yer alırdık hesap kitap durumuna geldik. Dilimizde artık hep ‘keşke lig bitmeseydi’ türküsü var. İşte böyle bir sezonu geride bıraktı Trabzonspor. Ben kendi adıma bu takımı alkışlıyorum.

Naçizane fikrim şudur ki. Bu takımın iskelet kadrosunu koruyup 4 nokta transferle gelecek sezon ligi tozu dumana katar Bordo-Mavililer.

Rizespor maçına gelince mi? Trabzonspor Hugo Rodallega komutasında Abdülkadir Ömür’ün harika golüyle Nwakaeme’nin akıl dolu paslarıyla Rizespor’u devirdi. 12 maçlık yenilmezlik serisini sürdürerek lige galibiyetle veda etti. Bu takımda umut var. İnanmaya ve ona güvenmeye devam.