Dün gazetemizde haberine yer verdik. 

Çeşitli konularda yaptığı anketlerle adını duyuran Gezici Araştırma Şirketi’nin yaptığı 2016 yılı en başarılı belediye başkanları araştırma sonuçlarından bahsediyorum. 

Gezici’ye adından dolayı takan bazı AK Partililer ya da adından dolayı sempati duyan CHP’liler gibi olaya yaklaşmayacağım. 

Ankete göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 29. sırada yer almış.

İlçeler bazında da Trabzon’dan hiçbir ilçe belediyesi sıralamaya girememiş. 

Bu durumu fırsat bilen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de, “Gümrükçüoğlu resmen sınıfta kaldı. Kendisini bu başarısızlığından dolayı önümüzdeki seçimlerde misafir olarak yaşadığı Trabzon ve Trabzon belediyesinden göndermek istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Şehirde yıllardır bir söylentidir, “Gümrükçüoğlu çok başarısız, kimse onu istemiyor” diye. Hatta belediye çalışanları bile dost sohbetlerinde bu tarz konuşmalarda bulunurlar. Ancak her ne hikmetse kimsenin beğenmediği Başkan Gümrükçüoğlu, geçen seçimlerde yüzde 60 oyla başkan seçildi. 

Gümrükçüoğlu başarılıdır ya da başarısızdır demeden önce; Mademki başarısızdı bu kadar oyu kim verdi?

Mademki başarısızdı bu kadar oyu nasıl aldı?

Mademki, halen daha başarısız alternatifi kim? Sorularına cevap vermek gerekir..

Ama cevap yok..

Geçmiş dönemde yapmış olduğu anketlerdeki sapmalar belli olan bir araştırma şirketinin sonuçları üzerinden Gümrükçüoğlu’na yüklenmek, Başkan’ı daha da yükseltir diye düşünüyorum. 

Şehirdeki sıkıntıları, eksiklikleri gündeme getirip, başarısızlıkları tartışacağına Gezici Şirketi’nin ipine sarılmak doğru bir yol değildir. 

Nasıl ki Forbes Dergisi tarafından Trabzon’un ‘Türkiye’de en yaşanılabilir kent’ seçilmesi ne kadar yanlıysa, Gezici’nin 30 Büyükşehir arasından CHP’li Aydın, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyeleri en kafada yer alırken Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sondan ikinci sırada yer alması en az o kadar yanlıdır. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Gümrükçüoğlu’nun oyunu yüzde 40,5 CHP’nin oyunu ise yüzde 43,2 olarak gösteren Gezici’nin anketini kılavuz olarak almak çok ciddi yanılgı getirir. 

Zira Yüzde 59,5’le 2014’te getirdi. 

Aman dikkat!

Gelecek seçimlerde yüzde 70 olmasın!.

BIKTIK KAVGADAN

TBMM’de yaşanan kavganın yankıları maalesef devam ediyor. 

Önceki gün de Meclis’te ‘Köpekler giremez’ pankartları, karşı taraftan bu pankarta cevaben, ‘Eee o zaman niye girdiniz” cevapları..

Anlayacağınız seviye gittikçe düşüyor. 

Sokakta, tribünde, basında, televizyonlarda, trafikte, otobüste yani kısaca her yerde birbiriyle kavga eden bir toplumun vekilleri de milletin meclisinde didişiyor. 

Eleştiriyi, karşı çıkmayı kavga sebebi olarak algılamaktan vazgeçmeliyiz. 

Fazla uzatacak değilim 

Millet olarak kavgalardan, şiddetten bıktık. 

Bu barbarlığa bir son verelim..