Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi bölgenin sağlıkta atar damarıdır,şüphesiz.Her ne sıkıntı yaşanırsa yaşansın kaderine de terk edilmemelidir.
***
Ancak kimse de kimseyi kandırmamalı.Farabi Hastanesi ekonomik olduğu kadar idari yönden de kelimenin tam anlamı ile can çekişiyor.Hal böyleyken hastanenin bu duruma düşmesine sebebiyet verenler ise deve kuşu misali kafalarını kuma gömmeye devam ediyor.Bundan da öte özrü kabahatinden büyük açıklamalarda da bulunuyor bazıları.Bu isimlerden bir tanesi de hastanenin Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu.
***
Uraloğlu bir meslektaşımıza konuşup demiş ki “Hastanenin borcu şu an 200 milyon TL. Sadece bu hastanenin mi borcu var? Bir ilçe belediyesine,beldesine gidin ne durumda acaba! Borcu yok mu?Kurum ile ilgili dedikoduları zaman zaman özel hastanelerin çıkardığını düşünüyorum Farabi sadece Trabzon’a değil bölgeye hizmet veriyor.” Mikrofonu önünde görünce ne diyeceğini
bilemeyenlerden anlaşılan Uraloğlu da.Yoksa bu kadar ipe sapa gelmeyen açıklamalarda bulunup hastaneyi bir belediye ile aynı kefeye koymazdı.Koyulmaz çünkü! Biri kendi bütçesi ile yerel yönetim sunmak için hizmet veriyor, diğerinin alanı ise çok farklı.Farabi Hastanesi’nin bugün içinde bulunduğu vasat durumu aslında Uraloğlu’nun bu iş bilmez açıklamaları çok da iyi ele veriyor.
Niyet okumak gibi bir özelliğim yoktur ama, belki de Uraloğlu’nun ileriye dönük siyasi bir düşüncesi var ve o yüzden örneği de bilinçaltının dışa vurumu olarak vermiştir, bilemedim açıkçası.

***
Gelelim Uraloğlu’nun sanki keyif bağışlarmış gibi söylediği “70-80 doktor gece nöbete kalıyor.” sözlerine.Sanki başka bir iş yapmak için oradalar veya o işi zorla yapıyorlar! Konu açılmışken bu nöbet işine de iki satır yazayım, Uraloğlu okusun. Daha yakın süreçte Farabi Hastanesi’nin acil servisinde onkoloji hastasına müdahale edilmesi gerekti.Ancak nasıl müdahale edileceği
bilinmediği için saatlerce doktor arandı. Hastanede konunun bir tane muhatabına rastlanmadı.Allah’tan bir doktorun telefonu açıktı da evinden ulaşıldı...70-80 doktor nöbete kalıyor da nasıl
kalıyor o da bir açıklansaydı keşke.
***
Uraloğlu devam etmiş: “Buraya gelen hasta ‘Ameliyatımız nasıl olacak,nasıl geçecek, riskleri var mı?’diye soru sormuyor. Bize güveniyor ama kurum ile ilgili kafalarında çok soru var.”
Canının derdine düşmüş insanın eline olacağı ameliyatın malzeme listesini tutuşturursanız nasıl risk taşımasın o insan?

***
Ve son olarak şunu belirtelim. Uraloğlu demiş ya “Bazı haberlerin kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.” diye.
Bu sözleri üzerimize almıyoruz ama şunu da belirtmesek Uraloğlu’na haksızlık etmiş oluruz: Kişi kendinden bilir işi.