2017-2018 Futbol Dönemi TFF 1. Ligi’nin 14.haftasının kırılma maçında Çaykur Rizespor, Denizlispor’dan 3 altın puanı zor da olsa aldı.

Zira geçen hafta Eskişehirspor deplasmanında galibiyeti son dakika golüyle kaçıran Yeşil-Mavililer, düşme hattına demir atan Ege ekibi karşısında elde ettiği bu galibiyetle de 25 puana ulaşarak maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi.

9 kişi kalan rakibi karşısında Takım Kaptanı Leonard Kweuke’nin golleriyle 3-0 öne geçen Yeşil-Mavili Atmacalar, yedikleri iki golle maçı zora soksa da 90 dakika sonunda mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Atmacaların kalecisi Gökhan Akkan’ın yediği goller, bana göre affedilir değildi. Evindeki son üç maçı kazanan İbrahim Üzülmez’in öğrencileri pazar günü de kendisi gibi ilk iki savaşı veren Giresunspor’un konuğu olacak.

***

Çaykur  Didi Stadyumu’ndaki bu kritik lig maçını 2020 biletli futbolsever 6.975 TL bırakarak izledi.

Bu zorlu maçta görev yapan Kayseri bölgesi hakemlerinden Dr.Abdulkadir Bitigen bana göre formsuzdu.

Konuk ekipten iki oyuncuya kırmızı kart çıkartırken, Çaykur Rizespor’dan Ümit Kurt’u es geçti. Ona da kırmızı kart göstermeliydi.

Sanırım eski hakem olan babası Galip Bitigen bile bu pozisyon için ona çok kızacaktır.

Peki maçın gözlemcisi olan eski meslektaş arkadaşım olan Turgay Güdü bu pozisyon için neler yazmıştır derdiniz?

***

Bir de Yeşil-Mavili taraftarların Trabzonspor aleyhine tezahürat yapmaları bir son bulmalıdır diye düşünüyorum.

Başkan Hasan Kemal  Yardımcı da  bu kötü tezahüratlardan  nasibini alan isim oldu.

Bu tezahürat  istem dışı sanırım.

 Çaykur Rizespor’un eski genel kaptanı Lokman Koçan da çok üzülüyordur. Sadece o mu? Orhan Hoca’nın yoğun bakımda olan torunu minik Şakir, inanın daha çok üzülüyordur.