Kazım Ersun Yanal,  sezon başından beri problemi olan stoper yerleşimini bu kez yeni bir isimle konumlandırması ve geçen haftanın başarısız bir görünün sergileyen Mustafa Akbaş’a yine görev vererek  oyuna başlangıcı rakibe göre yapılmış bir oyun kurgulamasıydı.

Özellikle Okay Yokuşlu’nun bu alanda değerlendirilmesi Adebayor ile eşleşmesinde isabetli bir değerlendirme  oldu.  Yokuşlu’nu sert ve kesici oyun biçimi bu maç için,  bu mevkide düşünülen uygun bir isim oldu. Yokuşlu bu maçtaki performansı ile herhalde Kazım Ersun Yanal’ın çözüm üretmeye çalıştığı bu alandaki çözümü olacak.

Orta alanda, rakibin Emre-Mahmut yerleşmesine karşı, Jose Sosa- Kuçka ile karşılık verilmesi de Başakşehir takımının bu alanda oyunu yönlendirme,  hücum organizasyonlarını başlatma planlamasını engellemek için olumlu ve yerinde düşünülmüş  bir yaklaşım oldu.

 Trabzonspor’un  Savunma ve orta alandaki bu oyun kurgusu ve kurguyu oluşturan oyuncu seçimleri , oyunun ilk 20 dakikasında  sürekli olarak ve ilk yarının büyük bir bölümünde rakibin  savunma arkasına sarkmasını  engelleyen  ve  rakibi önde tutan bir oyun sergilemesine neden oldu.Alan ve adam baskısı ile kazanılan her top gol pozisyonu olurken rakibe de hücum şansı vermedi.

Atılan ilk golün oluştuğu penaltı pozisyonu böyle bir oyun anlayışı sonucu oluştu.Ancak ,yenilen gol de yine rakibin baskısı ile yapılan hatalı pas sonrası oldu.

İkinci yarı aynı oyun kurgusu sürdüren Trabzonspor Burak Yılmaz ile öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü sürdüremedi.

Müsabakanın Trabzonspor adına kırılma noktası günün başarılı ismi olan Abdülkadir Ömür’ün Yusuf Yazıcı’ya yarattığı pozisyonda Yusuf Yazıcı’nı n şutunun direkten dönüşü oldu.

Trabzonspor bu maçta geçen maçlarda göremediğimiz bir oyun disiplini ile oyunu sürdürdü.Bu alışkanlığı sürdürme zamanını uzaması büyük takım olma yolunda kazanılmış önemli bir gösterge olacaktır.