Trabzonspor belki de bu sezon evinde en kolay ve de en çok pozisyon yakaladığı bir maçı oynadı.

Erken bulduğu golden sonra geriye yaslanmadan bloklar arasındaki mesafeyi de iyi kollayarak tam olmasa bile toplu çıkıp toplu dönüşlerle ilk yarı iki golü bulsa da 3-4 tane daha net pozisyondan yararlanamadı.

Oyuna canlı başladı, gerek ikili mücadelelerde gerekse de yardımlaşmada takım birlikteliğini perçinleştiren takım görünümündeydi bordo-mavililer.

Oyunun tümüne bakıldığında belki de Trabzonspor, dün akşam geldiği kadar hiçbir takımın kalesi önünde bu kadar görünmedi. Takım oyunu içerisinde kazanmayı arzu ederek bütün futbolcular aynı düşüncede buluşunca haliyle ortaya 6-2’lik bir skor çıktı.

Türkiye’de her takımın sorunları varken Trabzonspor’un yaşadığı sorunları bilmeden öğrenmeden yok sayarak kısa zamanda gerek yönetim kurulunun gerekse teknik heyetin verdiği katkıyı da unutmamak gerekir.

Umuyorum ki ikinci yarı maçlarında Trabzonspor daha güzel işler yapacaktır. Çoğu takımda yokken Trabzonspor’un da kadrosu yeterli değilken kadro derinliğinin oluşması Bordo-Mavililere güç katacaktır. Bu ortamda şampiyonluğu kovalaması dahi başarıdır. Trabzonspor oynayarak kazanmıştır, artık ileriye adım atma zamanıdır.