Galibiyete hasret Trabzonspor, Beşiktaş maçında ilk dakikalarında pas yüzdesi olarak üstünlük sağlayamayınca haliyle Siyah-Beyazlılar oyunun başlangıcınca bir adım önde görüldü. Şurası bir gerçek ki kim ne derse desin Trabzonspor Obi Mikel ile 10 kişi oynuyor kardeşim. Sosa ile golü bulan Bordo-Mavililer, 40.dakikada yüzde yüz gol kaçırsa da 41’inci dakikada yine Sosa ile 2-0 öne geçince tabiki büyük avantaj. Avantaj olmasına avantaj da hepimiz biliyoruz ki bizim hakemlerimiz büyük takımlara karşı ve skora karşı maç yönetiyorlar. Onun için Ali Palabıyık’ın da değişken kararları ikinci yarıda oyunu nasıl etkiler onu hep beraber gördük!

Oyunun genelinde iki takım da aslında oyun disiplininden kopmadan mücadele ederken iki farklı konum vardı. Beşiktaş orta alandan defans destekli oyuna çıkarken zaman zaman oyunu Bordo-Mavili takımın alanına yıktı. Lakin Trabzonspor defansı defans bloğu olarak Beşiktaş’a arzu ettiği pozisyonları vermedi. Trabzonspor ise rakip kale önüne pek de orta saha destekli çıkmasa bile orada Beşiktaş defansını egale ederek daha iyi posiyonlar buldu. Yani Beşiktaş defansını hataya zorlayarak 4 golü bulurken burada Sosa’nın takımını hep sağ tarafta hem sol tarafta hem de orta alandan çıkarken ateşleyici özelliği gözden kaçmadı. Yani oyun kurgularına bakıldığında Trabzonspor rakip kale önünde iyi işler yaptı. Önemli olan kazanma arzusuydu.

İkinci yarı Trabzonspor sahanın her yerinde elinden geldiğince alan savunması yaparken, işte bu durumlardan ötürüdür ki rakip kaleyide hataya zorlamaktan geri kalmadı. Bu tür maçlarda her dakikaların önemi büyüktür desek de dakika 75, Obi Mikel’in oyuna katkısının ne olduğunu hala daha anlamış değilim. Son oynadığı 4 maça bakıldığında Sörloth’un bu maçta biraz daha canlı olması Beşiktaş defansını fazla oyuna çıkartmaması, oyunu etkileyen olaylardan biriydi. Hakikaten bu maç çok önemliydi. Bu tür maçlardır ki her takımı var eden. Beşiktaş 3-1’i yakalasa da ümitlerini arttırıp gelse de sonucunda Nwakaeme bileti kesti: 4-1.

Yaralı kartal da yavrusunu yuvadan attı! Sen uç büyü gel oyna bizde iş bitti.

Nefessiz kaldık güzel bir maçtı emeği geçen herkesi kutlarım.