İstanbul’un üç büyüklerinin puanlar kaybettiği haftada alınacak üç puanla çok büyük avantaj yakalayacak olan Trabzonspor, maalesef bu avantajını kullanamadı. Oyuna istekli, arzulu ama telaşlı başlayan Trabzonspor, takım oyununu unutup, bloklar arasındaki mesafeyi açarak kanatlardan orta yapmayı sadece Pereira’ya bırakmıştı.

Dün akşam orta sahadaki hızlı geçişleri, öndeki hareketsizlikten dolayı iyi yapamayıp, kanat varyasyonlarında da istenilen varyasyonlar maalesef olmadı. Özellikle stoperlerin rakip oyunculara uzak oynaması, ön libero ile stoperler arasındaki boşlukta topla buluşan Erzurumsporlu Taylan’a baskı yapmayıp, oynamasına izin verince, rakip ataklarda geriden gelen oyuncularla etkinlik sağlamaya çalıştı.

Elinizde Rodallega gibi bir santrafor varsa, özellikle bu kanat ortalarına hep o vuruyorsa, o zaman topu kanatlara taşıyıp Rodallega’ya orta gönderilmeli. Direkten dönen kafa vuruşu da varken...

Kapanan defansları açmak için oyunda genişlik yapmak gerek. Zaten sol taraftan orta gelmiyor, sağ taraftan da Abdülkadir Ömür aldığı bütün topları 18’e paralel girerek kalabalıkta kayboldu. Ayrıca orta saha oyuncuları topu alıp pas atacağı zaman kenarlara baktığı zaman bir tek Pereira’yı görebiliyor.

İki haftada oyuncuların performansları bu kadar değişkenlik göstermemeli. Bu ligde Trabzonspor’un son iki maçta oynadığı oyunla çok iyi yerlere geleceğini herkes söylüyordu. Ama biz kendimize yakışan oyunu maalesef oynayamıyoruz.

Dün sahada Rodallega’dan başka ne yaptığını bilen oyuncu göremedim.

Üçüncü bölgede hareketsiz oynayıp orta sahadan hızlı geçişleri yapamazsanız, takımın boyunu uzun tutup dönen topları alamazsanız oyuncular birbirinden kopuk oynarsa o zaman Erzurumspor gibi kompakt oynayan bir takıma karşı kazanamazsınız. Erzurumspor’u kutluyorum, iyi mücadele ettiler, ileride iyi baskı yaptılar.

Artık bu maçı unutup gerçek kimliğimize bir an önce bürünmemiz lazım. Bu maçtan gerekli dersleri çıkartıp, son üç maçın analizini iyi yapıp önümüze bakmamız lazım.