Dünkü köşemizde ele aldığımız konuyla ilgili bugün de bir şeyler yazmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Konu özetle KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın kız ve damatlarının üniversitede kadroya alınmasıyla ilgili haberin, yeni hiçbir ayrıntı olmadan tekrar tekrar haberleştirilmesiydi.

Ne yazık ki bu tartışmaların altındaki temel sebep liyakatin ve adaletin Türkiye’de umursanmamasıyla ilgili... Birinin partilisi, ötekinin hemşehrisi, berikinin yeğeni, falancanın damadı bir yerlere getirilince hâliyle herkes zan altında kalıyor. Misal Rektör Baykal’ın kızları ve damatları alanında başarılı isimler ise bile zan altındalar.

Hâlbuki liyakatin esas olduğu bir toplumda yaşasaydık herkes bilecek ve emin olacaktı ki hak ve hukuk çiğnenmemiş ve gelenler de hakkıyla görevinin başına gelmişlerdi! Ancak iltimasın bu denli revaçta olduğu sosyal ortamda yaşamak zor! Yine de Rektör Bey bu durumu öngörerek daha profesyonel davranabilirdi.

Bu ayrı...

Bizim meselemiz kötü niyetli, gizli ve maksatlı amaç güden birilerine dikkat çekmek. Bu kişilerin gayesi, yaklaşan rektörlük ataması öncesi ortamı dizayn etmek.

Bir yandan Baykal üzerinden belki Tıp Fakültesine ayar veriliyor, diğer yandan da adı KTÜ rektörlüğüyle anılan isimlerle ilgili kara propaganda yapılıyor.

Şimdi de adı geçtiğimiz günlerde bir yerel internet haber sitesinde KTÜ’ye rektör adayı olarak geçen Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’la ilgili olumsuz haberler medyaya servis edilmiş.

Hayli ilginç değil mi?

SONNOKTA VE GAZETECİLİK
Zaman zaman bize dair şeyleri de yazmanın gerektiği kanaatindeyiz. Toplumu yazıp gelişmelere ayna olurken kendimizi de göz ardı etmeyelim istedik.

Basının gerek maddî gerek manevî zorluklardan geçtiği bu süreçte Sonnokta gazetesi kentte ve bölgede önemli konulara neşter vuruyor. Bir yandan kalemi kuvvetli köşe yazarları, diğer yandan başarılı bir yayın kuruluyla öne çıkıyor.

Manşetleriyle toplumun genelini ilgilendiren konu ve sorunlara temas eden Sonnokta’nın yayıncılığını bu çizgide sürdüreceğinden okurlarımız emin olabilir.

Saygılarımla...