Bazı arkadaşlar, Beşikdüzü hakkında neden yazmıyorsun diye sitem ediyorlar. Haklılık payları çok! Ülkemizde gıptayla bakıldığı doğduğum büyüdüğüm nadir ilçelerden biri olan Beşikdüzü’nün geleceğini kararttıktan sonra ne yazmamı istiyorlardı acaba? Zira değişen belediye başkanlığının sancıları hala devam ediyor sanırım.

AKP Beşikdüzü İlçe Başkanı Sayın Ahmet Gören, bir haber sitesine verdiği demeçte, Belediye Başkanı Ramis Uzun’u hedef aldı. İlçe Başkanı demecinde, gelir gelmez hazır halde bulduğunuz eşi benzeri olmayan kapalı pazar yeri ve otoparkı açmadınız. Biz zorla açtık diyor. Bu ifadeler maşa ucunda ısmarlama ifadeler geliyor bize!

Peki, şimdi soruyorum; vatandaşın yerini gasp ederek hukuksuz yere yapılan pazar yerini, mahkeme mal sahibi lehine bozarken ilçedeki zamanın AKP yöneticileri ne düşünüyordu acaba? Bir kere şunu iyi algılayalım. Belediye, pazar yerini mal sahibi ile görüşerek illet mikroptan halkı korumak için geçici olarak açmıştır. Bu konuda bizzat taraflarla görüşmem vardır. Olay, yüksek mahkemede iken hangi hukuk kurallarıyla resmiyet kazanılarak söz konusu yer halkın hizmetine açılacak? Önemlisi söz konusu yeri sizler zorla nasıl açtığınızı bizlere anlatırsanız memnun oluruz.

Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi’ndeki isim değişikliği meclis kararı yoksa yapılan değişiklik yasaldır. Sizler küçük sorunlarla uğraşmayın. İlçedeki okulların bölümleri ve Kaymakamlık’taki birimler ile savcılığın alınmasının yanıtını Beşikdüzü hala bulamadı.  

Belediyenin malı olan teleferik, özel sektöre ne amaçla kiralandı ve çalıştıran sektör kirasını neden ödemedi? Kira ödenmediyse yasal yolları varken sizler gibi zor kullanarak ve hukuk tanımaz kurallarla mı işlem yapılacaktı? Mevcut belediye kanunla işlevlerini yapan belediyedir.

AKP yönetimi belediyeyi devrederken kasasındaki nakit varlığını açıklar mısınız? Bizler Ramiz Uzun’un avukatı değiliz.

Ancak oklar CHP üzerine dönerse ki dönüyor, İYİ parti ve CHP’nin akıllı hukuka bağlı çalışması sonucu AKP’nin hukuksuz zalimliklerinden kurtarmak için çırpınanları Beşikdüzülülerin gözünden düşürmeye çalışmayın.

İftirayı, suçlamayı ve kul hakkı yemeyi sanat haline getirmeyiniz. Hiç olmazsa bu vebalden uzak durursanız daha inandırıcı olur!