Süper Lig’e çok kötü bir Beşiktaş karşısında ağır bir yenilgiyle başlayan Trabzonspor geçen hafta da Denizlispor ile berabere kalmıştı.

Ligin üçüncü maçında kendi evinde Yeni Malatyaspor karşısına çıkan Trabzonspor, çok kötü bir zeminde oynamasına rağmen farklı bir galibiyet alarak özgüven kazandı.

Bu galibiyete oldukça büyük bir anlam yüklüyoruz.

Çünkü olumsuzluklar oldukça fazlaydı.

Zemin neden bu halde anlamak mümkün değil. Bakım mı yapılmıyor? Kendi sahamızda bu zeminde oynayacaksak vay halimize… Bu sahada sakatlanmamak elde değil. Derhal bu sorun çözülmeli.

*

Trabzonspor, Malatyaspor karşısında maça tutuk başladı. İlk 20 dakika oynamaya çalıştı ama zemin müsaade etmedi. Duran toptan gelen golden sonra takım da kendine geldi. Daha düzgün oynamaya başladı ki ilk yarıda yeni transfer Benik Afobe’nin 2, Nwakaeme’nin 1 golüyle devreyi 3-0 önde kapattı.

İkinci devreye 3 farklı skorla başlamanın rahatlığı ve özgüveni net şekilde dikkat çekti. Trabzonspor geniş alan buldukça kanatlardan daha etkili geldi ancak Abdülkadir ve Nwakaeme ‘bitiricilikte’ hep sıkıntı yaşadı, dolayısıyla da fark artmadı. Adem Büyük’ün skoru 3-1 yapan penaltısı her ne kadar geçen sezonki ‘skoru koruyamama’ acabasını akıllara getirse de, Trabzonspor merkezde ve savunmada sağlam kalarak rakibine geri dönüş izni vermedi.

*

Yeni transferler Benik Afobe, Lewis Baker ve Edgar Ie’yi beğendim. Abdülkadir Parmak da maçın en iyilerindendi. Diğer yeni transferlerin biraz daha gayret göstermesi gerekiyor.

Sağ kanatta oynayan Serkan Asan’ın top kullanma becerisini biraz daha artırması gerekiyor. Çünkü orta yapma anlamında çok büyük eksiği var.

*

Önceki akşam ki tablodan çıkardığımız sonuç şu. Oyuna yeni giren oyuncular takıma yeni bir enerji ve heyecan kaynağı olamıyor. Bunu yapabilecek transferler şart. Özellikle stoper bölgesine mutlaka ve mutlaka transfer şart.

Bir parantez de maçın hakemine açmam gerekiyor. Özgür Yankaya maçın en kötüsüydü. Belki de ligin en kötü hakemi. Malatyasporlu futbolcuların Trabzonsporlu oyunculara yönelik kasti faullerine sadece düdük çaldı. Bazıları görmezden geldi. En az 4-5 sarı kartlık pozisyon vardı. Ancak elini cebine götürüp geri çekti. Bu da faullerin artmasına neden oldu.

*

Trabzonspor akşamki futbolunun üzerine bir şeyler koyarsa ligde istediği noktaya oynar. Ancak takım kalitesin artırılmalı. Eddie Newton elindeki kadroya bakarak yeniden sistemi değiştirdi. Trabzonspor’a göre doğru yolu buldu. Çünkü Trabzonspor henüz Premier Lig’de oynayacak kadar iyi değil!