Trabzon için lig ve kupa fark etmiyor. Oyun disiplininden kopmayan Bordo Mavililer kupa maçında Erzurumspor’u kolay geçti.

5-0 gibi net bir skorla Erzurumspor’u yenen Trabzonspor kupanın da en büyük adayı olduğunu gösterdi.

Ligde oldu gibi kupada da gollerini peşi sıra dizen Sörloth bu işteki ustalığını bir kez daha  gösterdi.

Trabzonspor’un alınan galibiyetlerde en büyük kazancı skordan çok kazandığı galibiyet tecrübesi ve özgüven.

Maşallah Hüseyin Çimşir, Ünal Karaman’dan aldığı teknik direktörlük bayrağını daha yukarılara taşıyacağı sinyalini veriyor. Hüseyin hocayı zorlayacak olan, birbirinden yetenekli futbolculara adil davranılması. Sonuçta bu oyuncuları saha dağılımından, oyuna giriş, çıkışlarına kadar doğru tercih yapmalı. Şampiyonluk yolunda bu dengeyi iyi tutturmak için ince düşünmek şart. Futbolcu kaybetmek kolay kazanmak zor. Mesele  Sturridge’nin yarım yarım oynatmak onun gibi bir futbolcu için zor bir durum. Sürekli oynatılsa kazanılacağına, takıma büyük katkı yapacağına inanıyorum.  Ama maalesef belirli sürelerde sahada olması kötü etkileneceğine dair bir his var içimde. İnşallah böyle olmazda takıma adapte olur. Küsmezse Bordo Mavililer gücüne güç katar.

Nihayetinde ligde olduğu gibi kupada da küçük takım yok. Ondan dolayı Trabzonspor farklı kazanması gücünü büyüklüğünden geliyor.

Bordo Mavililer rotayı şampiyonluğa ve kupaya kırmışlar. Bu yoldan dönmek yok. Kalın sağlıcakla....