Tarihler incelendiğinde, Kudüs, milattan önce 2000 yıllarına dayanmaktadır. Tarih boyunca iki kez  yok olma ile karşı karşıya gelmiştir. Bu süreç zarfında 23 kere işgal 52 defa saldırıya uğradı ve 44 defa ele geçirilip tekrar kurtarılmıştır.

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in islamiyeti yaymasında önemli bir nokta olan Kudüs Miraç'a yükseldiği ve Mescid-i  Aksa'ın burada inşa edildiği bilinmektedir. Kudüs, biz sünni Müslümanlar için en kutsal şehirdir.

Kudüs milattan sonra 610 yılında Müslüman'ların ilk kıblesi olmuştur ve Kur'an’a göre Hz. Muhammed (S.A.V.) 10 yıl sonra miraç a bu şehirden çıkmıştır. Kudüs konumu itibariyle Filistin ve İsrail'in ortasında yer almaktadır.

***

Bütün bu gerçeklere rağmen Yahudi Trump ve Yahudi Netenyahu, bir araya gelip insanlığın gözüne baka baka Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu beraber çıktıkları televizyon ekranlarından söyleye bilmektedirler.
Trump ve Netenyahu'dan tabi ki bu açıklamalar beklenmektedir. 

Baksanıza ne dünyadaki müslüman ülkelerden nede insanlıktan hiç bir tepki gelmemektedir. Dünya devletlerinden tepki gelmemesi Cenab-ı Allah'ın mealen ayetinde şöyle buyuruyor “Küfür tek millettir.” ayetiyle bize bildirmektedir.

Bu küfür milletin dışında yukarıda da belirttiğim gibi Müslüman ülkelerde aynı küfür milleti gibi  tabir-i caiz ise ses çıkarmamaktadırlar. Allah (C.C.) yine ayetinde bütün insanlığa mealen şöyle buyurmaktadır: “İnsanoğlu istesen de istemesen de ben nurumu tamamlayacağım.”

Kibirli Trump gibi çok firavunlar gelip geçmiştir.

Şimdi hiç birinin esamisi okunmamaktadır.

***

Kendi kafasına göre tek taraflı orta doğu planını Yahudiler in isteği doğrultusunda 100 yılın anlaşması ismiyle orta doğu yani şu anda orda bulunan Filistinliler için bu plan gerçekleşirse Filistinlilerin asimile olmaları kaçınılmazdır. Zalim Trump barış değil, yaptığı açıklamada bakın ne diyor?

“Ben her zaman Yahudi halkının yanındayım.”

Bu açıklamalara bakıldığında Filistin'i hiç kale almazdan açık açık İsrail'i yukarıda da belirttiği gibi desteklemektedir.

Yahudi Trump'ın açıklamaları bunlarla da sınırlı değil, Filistinlileri evlerine yurtlarına gönderip İsrail'in hiç bir hareketine tepki göstermeksizin manda altına girmelerini salık vermektedir.

Zalim in zulmü varsa mazlumun Allah'ı vardır.