2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı Spor Toto 1. Lig’in 24.haftasında evinde Elazığspor’u konuk eden Çaykur Rizespor, son saniyede yediği penaltı golüyle adeta iş kazası kurbanı oldu.

Zira 12. dakikada Samudio’nun golüyle öne geçen Yeşil-Mavililer 90+4’de yediği penaltı golüyle al altın puan kaybeden taraf olmasına rağmen karşın 25.haftaya 45 puan ve lider giren ekip oldu.

Yeşil-Mavililer, 1-1’lik beraberlikle rakibinden rövanşı da alamamış oldu, zira ilk maçta rakibine deplasmanda 3-1 yenilen taraf olmuştu.

Geçen hafta içerisinde Rize’de Balıkesirspor’u 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Çaykur Rizespor’da bu maçta yorgunluk belirtileri net bir şekilde görüldü.

İbrahim Üzülmez ve öğrencilerine cumartesi günkü zorlu Samsunspor deplasmanında şimdiden “başarılar” dilerken, Rize’de 1 altın puanla dönerek ilk 6 şansını devam ettiren Hüseyin Kalpar ve öğrencilerini de ‘tebrik’ ediyorum. Onlara cuma günü Ümraniyespor ile yapacakları maçta da başarılar diliyorum.

Rize’deki bu zorlu maçta başarılı bir yönetim gösteren Ankara bölgesi hakemlerinden Özgüç Türkalp ve yardımcılarını da özellikle kutlamak lazım. Hele hele 90+4’te ev sahibi ve lider takıma kendi evinde aleyhine penaltı veren hakemleri özledik.

Penaltı kararı bana göre de çok doğru, sarısı yanlış. Bana göre kırmızı olmalıydı.

Bu arada şampiyonluk kovalarken bir anda düşme potasına giren komşumuz Giresunspor’a da geçmiş olsun diliyorum.

Haftalar sonra galip gelen ve Alanyaspor’dan ilk yarının rövanşını da alan Rıza Çalımbay ve öğrencilerini de unutmuş değilim. Onları da tebrik ediyor ve pazartesi günü oynayacakları Beşiktaş maçında Rize’den başarı dileklerimi gönderiyorum.

Bir çift sözüm de İbrahim Hoca’ya olacak. Taraftarları sevince alıştırmıştın, yeniden onları üzme hocam tamam mı?