2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı Spor Toto 1. Lig’in 26’ıncı haftasına ait Rize’deki maçta lider Çaykur Rizespor’a 5-1 gibi farklı bir skorla yenilen Gaziantepspor, bu lige veda eden ilk takım oldu.

Geçen dönem Süper Lig’den 1. Lig’e berabere düşen Çaykur Rizespor ile Gaziantepspor, bu ligde yine beraber vedaya hazırlanıyor.

Zira ligin bitimine 8 hafta kala Çaykur Rizespor, haftalardır sürdürdüğü liderliğini mutlu sonla noktalandırmaya çok yakın görünüyor.

Yeşil-Mavili Atmacalar, 1 yıl aradan sonra Süper Lig’e yeniden dönmeye çok çok yakınken, Güney ekibi Gaziantepspor ise 1. Lig’den ikinci ligde düştü.

Konuk ekip 4 puanla son sırada yer alırken, aldığı bu puanların birini Çaykur Rizespor’dan, üçünü ise Gazişehir Futbol Kulübü’nden aldığını da anımsatmakta yarar var diye düşünüyorum.

Bu maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan Çaykur Rizespor’un gollerini Lincoln Henrique Dos Santos (3), Samudio ve Oğulcan Çağlayan atarken, haftalar sonra gole kavuşan konuk ekibin şeref sayısı da Erdal Ahmet Özdemir attı.

Toplam 2771 futbolseverin 11.784 TL ödeyerek izlediği bu maçta konuk takımın 6 kişilik taraftarı da tribünde yer alarak takımlarını 90 dakika desteklemesi de takdirle karşılandı.

Rize’deki bu maçı Çaykur Rizespor eski takım kaptanı Faruk Nafiz Özak da Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ile birlikte izledi.

Maç sonunda da tribündeki futbolseverler, 2 takımın futbolcularını yanlarına çağırarak dakikalarca alkışladı.