Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı  "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı  davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, sanık Ahmet  Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Çok sayıda izleyicinin de hazır bulunduğu duruşmada söz alan Ahmet  Kural ve avukatı, keşif ve bazı tanıkların dinlenilmesi talebinde bulundu.

Mahkemenin söz konusu istemi reddetmesi üzerine da Kural'ın  avukatları, reddihakim talebinde bulundu. Bu talebin reddine karar veren mahkeme,  sanık Kural'a son sözlerini sordu.

Kural'ın avukatı, hakime yönelik "Son sözünü soramazsınız."  ifadelerini kullandı. Mahkeme hakimi de tekrar Ahmet Kural'a son sözünü sordu.

Kural, "Seni bitireceğim diyen hanımefendi bunu bir proje olarak  değerlendirdi. Uyuşturucu kullanıyor iftirasını kanıtlamak için hem kendisinden  hem de benden uyuşturucu testi yapılmasını istiyorum. Kimin masal anlattığı  ortaya çıksın. Ailemin evine uyuşturucu kullanıp gelmişti. Ben kimseye hakaret  etmedim. Darp ve tehdit etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum." diye konuştu.

1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası ertelendi
Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık  Kural'a "tehdit" suçundan 9 ay hapis cezası vererek, sanığın geçmişi, sosyal  ilişkileri ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezayı 7 ay 15 güne  indirdi.

"Basit yaralama" suçundan Kural'a 6 ay hapis cezası veren mahkeme, bu  cezayı 5 aya, "hakaret" suçundan verdiği 5 ay hapis cezasını 4 ay 5 güne indirdi.  Kural böylece üç ayrı suçtan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığa verilen hürriyeti bağlayıcı cezanın, sanığın engel nitelikte  sabıkasının olmayışı, suç işleme konusunda eğilimi olmaması ve yargılama  sürecindeki davranışları da göz önüne alındığında ileride bir daha suç  işlemeyeceği konusunda mahkemece olumlu kanaat edildiği gerekçesiyle, mahkeme  Kural'a verilen cezaların şartsız olarak ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme, Kural'ın sabıka kaydında belirtilen "hükmün açıklanmasının  geri bırakılmasına" ilişkin hükümle ilgili, kararın kesinleşmesinin ardından  ilgili mahkemeye bildirimde bulunmasına karar verdi.

"Türk adaletine teşekkür ediyorum"
Duruşma sonrası açıklama yapan Sıla Gençoğlu, "Öncelikle mutluyum  tabii. Türk adaletine çok teşekkür ediyorum, tecelli etmiş olması benim için ve  bu pozisyona düşmüş, düşebilecek, bütün kadınlar için bence gerçekten çok güven  verici." dedi.

Çok zor ve travmatik bir dönem geçirdiğini, iftiralara ve  manipülasyona uğradığını savunan Gençoğlu, "Bunların karşısında ne kadar kuvvetli  de olsanız, ekonomik özgürlüğünüz elinizde olsa da çok kolay bir şey değil sağlam  kalmak ama sahiden bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil.  Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Kendi başınıza gelen kötü bir şey  iyi bir şeye vesile olabilir. O yüzden herkese biraz cesur ve yürekli olmayı  salık veriyorum. Ben yargının çok adil olduğu kanaatindeyim. Sadece teşekkür  ediyorum." diye konuştu.

"Cezaları kabul etmiyorum" 
Ahmet Kural da Sıla Gençoğlu'nun açıklamasını duruşma salonunda  telefondan canlı olarak takip etti.

Daha sonra adliyeden ayrılan Kural, basın mensuplarına yaptığı  açıklamada, müşteki avukatının şov yaptığını iddia ederek, adil bir yargılama  olmadığını öne sürdü.

Müşteki avukatının hakkında aldığını iddia ettiği gibi cezaların  bulunmadığını ve aleyhindeki kararların ertelendiğini savunan Kural, "Hiçbir  şekilde bu cezaları da kabul etmiyorum. Bu burada bitmedi, bunun bir üst  mahkemesi daha var, o zaman yine konuşacağız." dedi.

Gençoğlu'na şiddet uygulamadığını söyleyen Kural, "Bu iki sevgilinin  arasında geçen bir tartışmaydı. Olaylar buraya kadar geldi. Eline almış bir  belge, benim 2009 yılında, geçmişte yaptığım bir hatayı burada eline almış  sallıyor, kendince algı yapıyor. O, çok yanlış, ben mahkemede de söyledim. Hodri  meydan, test etsinler, uyuşturucu testi. Hem Sıla hanımdan hem benden. Kimin  masal uydurduğunu görelim dedim ama bu da dinlenmedi." ifadelerini kullandı.

Kural, davanın bitmediğini dile getirerek, "Bunun bir üst mahkemesi  var, daha bitmedi, ceza falan yok. Bu dava daha bitmedi. temyize gideceğiz." diye  konuştu.

Editör: Haber Merkezi