SONNOKTA ENES AYDIN - Trabzonlu Oyuncu Başak Akbay’ın başrolünde yer aldığı yapımını Parrot Film'in, yönetmenliğini Hamza Yaman'ın, senaristliğini ise Ata Cilli'nin yaptığı komedi türündeki 'Dua Et Kardeşiz' filmi 6 Nisan'da vizyona giriyor.

Başak Akbay’ın yanı sıra Eray Kaman, Gökhan Demir ve Funda Dönmez'in başrollerini paylaştığı ‘Dua Et Kardeşiz’ filminin oyuncu kadrosunda ayrıca Gizem Özkan, Cihangir Şeşen, Ayhan Taş, Ahmet Dursun, Bilge Yalçınkaya ve Murat Ercanlı yer alıyor. Çekimleri Ordu Ünye'de başlayan, ancak yaşanan bazı aksilikler sonrası Sakarya Serdivan'a taşınan ve sil baştan yapılan filmde arazilerinden yolgeçen iki kardeşin komik hikâyesi anlatılıyor.

Başarılı oyuncu Başak Akbay, filme dâhil oluşunu ve çekim boyunca yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Başlangıçta destek vermek amacıyla 'konuk oyuncu olarak' birkaç insanın Ünye’de bir film çekme hayaline dahil olmaya evet dedim . Sonrasında beni daha fazla görmek istediklerini söylediler. Ona da peki dedim. Sonuçta söz konusu yer Ünye Karadeniz’in en değerli yerlerinden birinin seyirciyle buluşmasıydı. Ama işler düşündüğümüz gibi yolunda gitmedi.

DESTEKLENMEDİK
Kaldığımız otel ve birkaç şahane insan dışında desteklenmedik. Bunun üzerine  bir de kaldığımız otel yanınca tesellimiz cana geleceğine mala gelsin olsun. Kendime dair pek çok şeyi öğrendiğim bir süreç oldu bu. Soğukkanlı olmayı ve pek çok noktada pes etmemeyi öğrendim, sakin kalabilmeyi ve insanları iyileştirmeye çalışmayı öğrendim. Belki maddi manevi zarar gördük ama kazanımlarımdan da memnunum.

FİLMİ YENİDEN ÇEKTİK
Ünye'de bu isin yürümesi için hayat memat meselesi gibi mücadele verdik ama olamadı. Sonrasında filmi yapımcı olarak Emrah Yaprak arkadaşımız üstlendi ve filmi Sakarya'da yeniden çektik. Tabii ki senaryoda eksiklikler, çalışırken amatörlükler yaşandı,  yaşanmadı diyemem. Ama çok güzel birbirini seven genç yeteneklerle bir arada çalıştık.

İLKLERİN FİLMİ
Senaristimiz Ata Cilli'nin ilk senaryosu, yönetmenimiz Hamza Yaman'nın ilk uzun metraj filmi ve benim ilk sinema filmim. İlkin günahı olmaz diyerek beni çok sahiplenen memleketim Karadeniz ve tabii ki tüm komedi severleri sinemalara bekliyoruz. Klasik pek çok ailenin yasadığı abi kardeş, babadan kalan malı paylaşamama, anlaşamama hikâyesi bu film. Biz kadınlar da erkeklerin şapşallıklarını yüzlerine vuran güzellikler olarak yer alıyoruz adeta."

Editör: Haber Merkezi