SONNOKTA İSMAİL DÜZGÜN - Daha önce "Sümela'nın Şifresi Temel", "Moskova'nın Şifresi Temel", "Bizum Hoca" ve "Oflu Hoca" filmlerinin senaryosunu kaleme alanYılmaz Okumuş'un kaleme aldığı "Evli ve Zavallı" oyunu, tiyatroseverlerle buluşacak. Türkiye’nin sevilen Trabzonlu oyuncusu Seymen Aydın ve Buse Sinem İren'in, "Temel" ile "Fadime"yi canlandırdığı oyun, 26 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde gösterime giren ‘Evli ve Zavallı’ tiyatroseverler tarafından büyük ilgi görürken aynı ilginin Trabzon’da da olması bekleniyor. Daha önce "Sümela'nın Şifresi Temel", "Moskova'nın Şifresi Temel", "Bizum Hoca" ve "Oflu Hoca" filmlerinin senaryosunu kaleme alan Yılmaz Okumuş, oyunun ailelere hitap eden bir yapısı olduğunu söyledi.

OYUN ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Oyun hakkında bilgi veren Seymen Aydın ise “Temel ve Fadime; Trabzonlu karı kocadır. Bu çift üzerinden insanlık tarihindeki kadın–erkek ve karı–koca çatışmalarına bir bakış attık. 3 bölüm olan (Geçmiş–Günümüz–Gelecek) oyunda erkeğin ve kadının (evliliği çekilmez hale getiren, eşleri komik duruma düşüren) zaaflarını işledik. Mağara döneminde, kadın ve erkek arasındaki ilk işbölümünü ve günümüzün sorunlu ilişkilerinin temelini irdeledik. Tam bir iletişim çağı olan günümüzde ise, karı koca ilişkileri üzerinden aslında bir iletişimsizlik yaşadığımızı gösterdik” dedi.

DOKUZ KUSURLU HAREKET…
Seymen, “Oyunun üçüncü bölümü olan Uzay Çağı’nda ise her şeyi tersine döndürdük. Bu kez kadın, erkeğin rolünü üstlenmiş,  erkek de kadın konumundadır. Kadın çalışmakta, erkek de ev işleri yapmaktadır. Oyunun bütününden şu anlam çıkacaktır; Sevgili seyirci, biz oyunumuzda eşlerin birbirine yapmaması gereken  9 kusurlu hareketi gösterip güleceğiz. Güleceğiz çünkü yaptıklarımızın ve tartıştıklarımızın çoğu komik ve saçma. Bunları yaparak komik duruma düşüp mutsuz oluyoruz. Bu yüzden nice evliliğin temelini dinamitliyoruz” diye konuştu.

SORUNLARLA DALGA GEÇİLİYOR
Seymen sözlerine şöyle devam etti: “Hamsi başı kadar küçük bir mesele yüzünden kavga edip küsebiliyoruz. İki taraf da geri adım atmadığı için pireyi deve yapıp güzelim evliliği zulme dönüştürüyoruz.  Oyunumuz, çok büyük zannettiğimiz sorunlarla dalga geçerek, evliliklerin aslında zavallılık olmadığını ve mutlulukla sürdürülebilmesi halinde büyük bir güç kaynağına dönüştüğünü anlatıyor. Oyunumuz geniş bir kitle tarafından seyredilebilir. Sadece 10 yaşından küçük çocukların sessizlik kuralına uymakta zorlanabilecekleri için getirilmemeleri rica olunur”

Editör: Haber Merkezi