İlk olarak dizi versiyonunda seyircilerin karşısına çıkan ve kısa sürede fenomen olan Kurtlar Vadisi, 2006'da Kurtlar Vadisi: Irak ile beyazperdeye transfer olmuştu. Filmin kazandığı başarının ardından elbette ki devam halkaları gelmeye başladı. 2009'da Kurtlar Vadisi: Gladio ile seyircilerin karşısına çıkan seri, 2011'de Kurtlar Vadisi: Filistin ile devam etti. Serinin 4. devam halkası da nihayet bekleyenlerinin karşısına çıktı.

Kuzey Irak’ta operasyon yapan Polat Alemdar ve ekibini bir sürpriz beklemektedir. Ele geçirilen Türkiye haritasında askeri birlikler ve özel harekât merkezleri gibi stratejik önemi olan onlarca hedefin yanı sıra sınırdaki bir nokta da işaretlenmiştir: Yalavuz… Asırlardır Türkün toprağını işgal etmek için fırsat bekleyen düşman, koca bir orduyla sınırımıza dayanmış, darbeden gelecek haberi beklemektedirler. Polat Alemdar ve ekibi, Türk Milleti ile birlikte içerdeki ve dışarıdaki düşmanlara karşı zorlu bir mücadele verecektir...

Serinin 4. devam halkası Kurtlar Vadisi Vatan'da fenomen haline gelen Polat Alemdar'ı bir kez daha Necati Şaşmaz canlandırırken, yapımın yönetmen koltuğunda "Kurtlar Vadisi: Irak"ın yönetmeni Serdar Akar oturuyor. Filmin senaryosunda ise Şaşmaz ile birlikte Cahit Kayaoğlu & Murat Koca & Alper Erze imzası var.

Editör: Haber Merkezi