SONNOKTA HABER MERKEZİ - Son yıllarda sanatçılarımız özellikle eski kaset günlerini hatta cd zamanlarını bile arar oldu. Karadeniz türkülerini tüm dünyaya tanıtma konusunda öncü seslerden biri olan Onay Şahin aynı zamanda İstanbul’da bulunan TİAB Trabzon İş adamları ve Bürokratları Derneğinin de yönetimde bulunmaktadır.

Onay Şahin “Artık eskisi gibi sosyoekonomik durumlar tatlı değil. Bunu yaptığımız işlerden anlıyoruz ve görüyoruz. İnsanlardan eskilerimizden sanatçılarımızın kasetlerini alarak özellikle de gurbette dinliyorlardı ve o sanatçı ağabeylerimizin kasetleri milyon adetlerle satılırdı. Şimdi ise kasetlerin yerlerini CD’ler aldı ama artık sanal video paylaşımlarda artık CD’lerimizin bile eskisi gibi satılamadığını gösteriyor” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM
Şahin şöyle devam etti: “İnsanlar özel paylaşım sitelerinden internet aracılığıyla indirerek veya tıklanmalar yaparak müzik dinlemeye başladılar. Bu da tüm sanatçı kardeşlerimizi olumsuz yönde etkiliyor.”

Gazetemizle ilgili de konuşan Şahin “Yaygın medyada yayın yapan gazeteler gibi. En önemlisi ve güzeli de tüm Karadeniz’den haberleriyle İstanbul’a yer veriyor. Böyle bir yayın organının olması bence büyük nimet. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi