Tahsin Paşa ile halkın arzuhalini dinleyen Sultan 2. Abdülhamid Han, bir şikâyetin okumadan atlanması üzerine Paşa’yı durdurdu. Tahsin Paşa’nın yüz ekşitmesi sonrası Sultan Abdülhamid özellikle o notu okumasını istedi. 

BİR ESNAF "BANA BORCUNUZ VAR HÜNKARIM" DEDİ, OLANLAR OLDU
Veysel Efendi adında bir meczubun Sultan’ın kendisine borcu olduğunu okuyan Tahsin Paşa’ya Abdülhamid, söz konusu kişiyi huzura kabul etmesini söyledi. Bunun üzerine Veysel Efendi Hünkar’ın karşısına çıktı. Müsaade alan Veysel Efendi, Sultan Abdülhamid Han’ın kendisine bir borcu olduğunu söyledi.

Borcu olduğunu dile getiren Veysel Efendi dün gece gördüğü rüyayı anlattı. Rüyasında Peygamber Efendimiz’i (sav) gördüğünü anlatan efendi, Sultan’ın kendisine borcu olduğunu da belirttiğini dile getirdi.

Rüyanın ciddiyetini kavrayan Sultan Abdülhamid ile Tahsin Paşa duygulandı. Veysel Efendi ise Peygamber Efendimiz’in (sav) Sultan’ın dün gece kendisine salâvat getirmediğini bu sebepten ötürü Veysel Efendi’ye borçlu olduğunu söyledi. Bu yüzden Veysel Efendi’nin Sultan’ın huzuruna borçlu olduğunu belirterek çıkması gerektiğini söylemişti.

HAMİDİMİZ...
Rüyada Peygamber Efendimiz’in (sav) “Hamidimiz dün gece bana salavat getirmedi ve sana borcunu ödemesi için ona git”sözlerini dile getiren Veysel Efendi’yi Sultan Abdülhamid, her “hamidimiz” telaffuzunda bulunduğunda durdurarak ona borcunu maddi olarak ödedi.

"SEN NE DERSİN PAŞA, VALLAHİ BİLLAHİ TÜM SALTANATIMI İSTESE  VEREBİLİRDİM"
Tahsin Paşa araya girerek Veysel Efendi’yi para almaktan durdurması sonrasında Sultan Abdülhamid, istemeye devam etseydi tüm malını mülkünü hatta saltanatını dahi verebileceğini belirtti. Sultan daha sonra gece yaptığı işe daldığını dile getirerek salâvat getirmeyi unuttuğunu belirtti.

İşte tüm Türkiye'nin boğazının düğümlendiği muhteşem sahne

Editör: Haber Merkezi