“Marka Gençlik” yaratmak.

Bütün amacımız bu.

Vatanını, milletini, bayrağını seven, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, çağdaş, hünerli elleriyle, tatlı dilleriyle, geriye bakarak önünü gören, paylaşımcı, cumhuriyetin nimetlerinin korunmasını bilen bir gençlik.

İşte Marka Gençlik…

Peki, böyle bir gençlik için “Marka İnsan” modeli gerekmiyor mu?

Atatürk ve yakın silah arkadaşlarının dışında kaç kişiyi “Marka Lider” olarak gençlere lanse edebiliyoruz. Tüm gençlerin kucakladığı kaç kişi var?

Devletin tepesindeki kavga çok tehlikeli bir şekilde tabana kadar indi. Millet o duruma geldi ki; canım diyene canın çıksın diyecek gibi…

Millet burnundan soluyor. Sen ne kadar iyi niyetli olursan ol, seni iyi niyetli olmaya bırakmazlar ki…

Toplumda ortak gündem yok.

Millet, devlet diyecek oluyorsun, kenardan al sana bir çatlak ses. “İyi ama motorin 400 kuruş oldu. İçinden la havle çekiyorsun.”

Turgut Özman’ın son şaheserinden bahsetmek istiyorsun, yan masadan bir kırık plak sesi daha… Derken telefonun çalıyor: Akşamki programın iyi değildi. Kulakları tırmalayan tiz bir ses.

Masadaki arkadaşların tümü bu sese odaklandı. Niye beğenmediniz diye soruyorsunuz. Telefondaki kara, kapkara kafanın ürünü o kara beyinin sesi: “Fena değildiniz ama aması ne? Fena değildiniz ama… Bize ters gelen sözler ettiniz… Kumanda aletiniz yok muydu? Başka bir kanala niçin geçmediniz. Size göre ben yanlış bir şey mi söyledim.”

Yok yok. Doğruydu ama…

İnsanı topluma güzel mesajlar vermeye bırakmıyorlar ki.

78 yıllık yaşamımda, aile ortamında, toplumda kızdığımı gören olmamıştır. Her ortama uyarım. Sinirlerim alınmış gibi.

Kızsam da kimse farkına varmaz.

Bir arkadaşımın uyarısı bizi kendimize getirdi. Murat Hoca; sen edebiyatçısın. Böyle edepsizlerle niye tartışıyorsun. İnsanlara edepli olmayı sen öğreteceksin. Ne işi var böyle kendini bilmezlerle…

Sen işine bak. Güzel yazılar yaz. Güzellikleri gündeme taşı. Ne işin var elin uğursuzu, kara gönüllüsü, kefen soyucusuyla.

Biraz rahatladım.

Oh! be dünya varmış.

Marka Gençlik yaratmaya bırakmıyorlar ki…

Marka Millet olduk ama geleceğimizin garanti belgeleri olan gençliği “Marka Gençlik” yapamadık.

Bırakmıyorlar ki…