Belediye meclis üyelerinin şehrimiz için alınan tüm kararlarda çok önemli bir etkisi vardır. Şehrimizdeki sorunların çözümü noktasında ve daha yaşanabilir bir kent için hem Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hem de ilçe belediyelerinde alacakları kararlar elbette çok büyük bir önem arz etmektedir.

Ancak kentimizin daha yaşanabilir hale gelebilmesi için seçilmiş olan belediye meclis üyelerimiz tam manasıyla görevlerini yerine getirebiliyorlar mı? 

Şehrimizin çarpık imarı konusunda acaba ses çıkarabiliyorlar mı?

Şehrimizle ilgili bir sorun olduğunda veya yanlış bir karar alınırken belediye meclis üyelerimiz ikili ilişkilerine bir kenara bırakarak şehrin menfaatleri için gerekli itirazları mecliste yapabiliyorlar mı?

Veya bağlı oldukları partilerinden çekindikleri için yanlışları, eksiklikleri dile getirmek yerine belediye meclis üyelerimiz susmayı mı tercih ediyorlar?

Belediye meclis üyelerimiz, sadece meclis toplantılarına katılıp el indirip kaldırarak görevlerini yerine mi getirdiklerini sanıyorlar.

Acaba bazı meclis üyelerimiz sadece kendi mahallelerine yol yapmakla, asfaltlamakla veya tanıdıkları kişilerin işlerine yapmakla görevlerinin bittiklerini mi sanıyorlar?

Şehrin sorunlarını dile getirmek sadece muhalefet partisi meclis üyelerinin görevi midir? 

Elbette işinin hakkını veren meclis üyelerimize lafımız yok. Trabzon’un gelişmesi ve büyümesi için gayret gösteren meclis üyelerimiz var. Belki şehrimizdeki tüm meclis üyeleri bunun için çabalıyor ancak ne yazık ki belediye meclis toplantılarında bu hiç de böyle görünmüyor. Genelde muhalefet partisi itirazlarını mecliste dile getiriyorlar. Ayrıca şehirde herhangi bir sorun olduğunda mecliste gündem dışı söz alarak bunu dile getirenler de yine muhalefet partisi meclis üyeleri.

Acaba iktidar partisinin meclis üyelerine birileri tarafından sus mu deniliyor merak etmiyor da değiliz. Bizim derdimiz elbette belediye meclis üyelerimize görevlerini öğretmek değildir. Zaten bizim haddimiz de değildir. Meclis üyelerimiz elbette ülkeye ve millete karşı görevlerini, sorumluluklarını, kanunları bizden daha iyi biliyorlardır. 

Ancak bizim de her vatandaş gibi tek derdimiz şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi, büyümesi ve gelişmesidir. Bunun için de şehrimizdeki tüm belediye başkanlarımızın, mülki amirlerinin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın gayretli çalışmalarının yanı sıra belediye meclis üyelerimize de büyük görevler düşüyor. Hatta muhtarlarımıza bile.

Çünkü belediye meclis üyelerimiz halkın içinde oldukları için onların sorunlarını daha iyi biliyorlar. Vatandaşlar çok rahat bir şekilde kendilerine ulaşabiliyorlar. Meclis üyelerimiz şehrin sorunlarını biliyorlar. 

Ancak onlar, sıkıntıya düşmemek için bu sorunları, sıkıntıları göz ardı ederek sürekli susmayı tercih etmeleri şehre ihanetten başka bir şey değildir.

Milletin kendilerine yükledikleri görevi bir anlık gaflete düşerek unutmalarının Allah katında da vebalinin büyük olduğunu düşünüyorum. 

Eğer millet sizlere bir görev vermişse onu layıkıyla yerine getirmek sizlerin boynunuzun borcudur. Üstlendiğiniz görevlerin hakkını veremiyorsanız bir daha bu görevlere talip olmamanız gerekir. 

Elbette kimseye körü körüne de muhalefet yapın denilmiyor. Ancak şehrimizle ilgili bir sıkıntı olduğunda bunu meclis huzurunda tüm belediye meclis üyelerinin dile getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu görev sadece muhalefet partisi meclis üyelerinin değil, aynı zamanda iktidar partisi belediye meclis üyelerinin de görevi olduğunu düşünüyorum. 

Şunu da eklemek istiyorum. Geçenlerde şehrimizde siyasetin tam merkezinde olan değerli bir büyüğümle sohbet ediyordum. Bana ilçelerdeki belediyelerimizde görev yapan meclis üyelerinden bahsetti. Söyledikleri karşısında hem şaşırdım hem de üzüldüm. İsim vermek istemiyorum ama ilçelerimizdeki bazı belediyelerde meclis toplantılarının sohbet havasında geçtiğini söyledi. Eğer toplantılar bu şekilde devam ederse ilçelerinize hizmet almayı beklemeyin. Son sözüm seçilmişler olarak bu millete borcunuzun olduğunu unutmayın.