Değerli Sonnokta okurları bir haftayı daha geride bırakıyoruz.

Sizden aldığımız güçle birlikte geride bırakmaya hazırlandığımız haftada özel haber ve röportajlarımız ile ses getirmeye devam ettik.

Bu hafta neler yaptık, birlikte göz atalım.

***

Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinde biri olan Uzungöl’de sömestr tatilinde yapılan rezervasyonlar ana arterlerdeki çalışmalar nedeniyle iptal edildi. İsyan sesleri yükseldi. Biz de bu gelişmeyi “Böyle Turizm Olmaz Olsun” başlığı ile duyurduk.

***

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Revi’nin röportajı hafta boyunca Trabzon’un ana gündemlerinden biri oldu. Ve Revi hedeflerini şöyle açıkladı: “31 Mart hedefimiz 18+1. Biz 6-0 dediğimizde AK Parti ancak 2 alır diyenler olmuştu. Biz 5-1’e kadar ulaştık 1 Kasım seçimlerinde. Alabileceğimiz en yüksek oyu almak için var gücümüzle çalışacağız. Halk ne derse o olacak.”

***

Artvin İl Seçim Kurulu’nca kentteki boş olan, yıkık dökük 6 evde kayıtlı 97 seçmenin de aralarında bulunduğu 704 seçmenin kaydının dondurulduğu belirtildi. Aynı sıkıntının Trabzon’un Of ilçesinde de yaşandığı öğrenildi. Biz de bu haberi “Kaçak Oya Mahal Yok” başlığı ile sizlerle paylaştık.

***

Sağlık Bakanlığı ilaç stoklayan eczanelere karşı denetimlerini ülke genelinde sıklaştırdı. Ticaret Bakanlığı ise 5 büyük ilde hallere eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu gelişmeyi de “Fırsatçılığa Geçit Yok” manşeti ile duyurduk.

***

“Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesine de gazetemizde geniş yer ve destek verdik. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan kampanya Trabzon’da da büyük katılım sağlandı. Sürücüler artık yayalara karşı daha duyarlı olacak.

***

DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya Federasyonu ile vize sorununun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameye çözüldüğünü belirtti. Gürdoğan, “1990’lı yıllardaki ticari canlılığı özlüyoruz” dedi. Biz de bu çağrıya kayıtsız kalmadık ve “Eski Günler Geri Gelsin” diye bu haberi siz okuyucularımıza duyurduk.

***

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP teşkilatları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Trabzon’da Meydan Parkı’nda bir araya geldi. Önce açıklama yapıldı ardından yürüyüş gerçekleştirildi. Bu haberi de “Cumhur Sokakta” diye birinci sayfamıza taşıdık.

***

İstanbul Kartal’da çöken 8 katlı binanın acısı Trabzon’a düştü. Kartal'da çöken binanın altında yaşamını yitiren Trabzonlu Alemdar ailesinden 9 kişi Ali Alemdar’ın eşi, kız kardeşi, kızı, iki oğlu, gelini, üç torunu şehri yasa boğdu. Bu acı olayı da “Bir Aile Yok Oldu” başlığı ile sayfamıza taşıdık.

***

Bir haftayı bu şekilde geride bıraktık.

Bir dahaki haftaya görüşmek üzere.

Kalın sağlıcakla.