Bir haftayı daha acısı ve tatlısı ile geride bırakıyoruz.

Siz değerli Sonnokta okurlarına layık olma adına enerji verdiğimizi belirtip, hafta boyunca neler yaptık gelin birlikte göz atalım.

***

İstanbul Kartal’da cam takmaya gittiği binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Volkan Balta memleketi Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Bu haberi, “Tarifsiz Acı” başlığı ile yayınladık.

***

Trabzon’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Sümela Manastırı’na yapılacak teleferik ihaleye çıkacak ve turizme de katkı sunması bekleniyor. Bu gelişmeyi de, “Sümela’da Müjde” olarak duyurduk.

***

Trabzon’da birçok turizm değerinin ziyarete kapatılmasının ardından bu kez de Ayasofya Camii'nin restorasyona alınmasın tepkiler devam etti. Bu tepkilere de gazetemizde, “Ayasofya’da İsyan” başlığı ile yer verdik.

***

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, görev süresi boyunca yaptıklarını ve yapamadıklarını anlattığı değerlendirme toplantısında konuştu ve, “Görev süremizde hep, o yol Büyükşehir’e mi Ortahisar’a mı ait gibi anlaşmazlıklar oldu. Murat Zorluoğlu ile çok olumlu bir fikir birlikteliğimiz olacak” dedi. Biz de bu açıklamaları, “Hep Birlikte Başaracağız” manşeti ile gazetemize taşıdık.

***

Röportajları ile ses getiren Sonnokta Gazetesi olarak, AK Parti Büyükşehir Adayı Murat Zorluoğlu ile de geniş bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu söyleşiye de Zorluoğlu’nun, “Sorun Belli Çözüm Bizde” vurgusu ile sayfalarımızda yer verdik.

***

Terörist başı Abdullah Öcalan için yürüyecek HDP’lilerin provokasyonuna izin vermediklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Yürütürsek adam değiliz dedik, betona oturdular mı?” açıklamasını da gazetemize taşıdık.

***

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, şehirdeki ziyaretleri arasında Trabzon Havalimanı üzerine konuşarak, “Ben Trabzon'a söz vermiş olmayayım ama daha yeni büyük bir havaalanı yapılmasını düşünüyorum” dedi. Bu gelişmeyi de, “Havalimanı Yenilenmeli” başlığı ile yayınladık.

***

Gerek AK Parti, gerekse diğer partilerin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının da seçim çalışmalarına gazetemizde geniş yer verdik.

***

Bir haftayı daha işte bu şekilde geride bırakıyoruz.

Mutlu ve sağlıklı pazarlar.